Jutarnji list – zahtjev za ispravak
5. prosinca 2014.

Uredniku portala Jutarnjega lista građanska inicijativa “U ime obitelji” uputila je demantij radi teksta novinara Tomislava Kukeca.

U tekstu o izvanrednoj konferenciji za medije građanske inicijative “U ime obitelji” objavljenom na portalu Jutarnjeg lista (http://bit.ly/15R5c0w) objavljen je niz neistina, kao i neistinit i sugestivan naslov „Jutarnji doznaje ZAŠTO SU IH ZVALI NA ISPITIVANJE? ‘Vrh U ime obitelji pod istragom je zbog afere Agram“.

Radi objektivnog i istinitog informiranja vaših cijenjenih čitatelja, snagom Zakona o medijima, molimo vas da objavite sljedeći ispravak:

Iz naslova članka novinara Tomislava Kukeca, kao iz samog teksta članka tvrdi se kako je građanska inicijativa „U ime obitelji“ dio istrage Agram iako je voditelj pravnoga tima građanske inicijative „Ime obitelji“ jasno rekao, kao što i sami navodite kako „informaciju ne može ni potvrditi ni demantirati, dodavši kako to ne bi mogao učiniti čak ni “da zna o čemu se radi’“.

Osim toga, članica Organizacijskoga odbora građanske inicijative “U ime obitelji dr. Željka Markić na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj 4. prosinca, rekla je kako se poziv na obavijesni razgovor odnosi na referendumsko izjašnjavanje „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ dok vaš novinar netočno tvrdi i insinuira čitateljima kako je „moguće da istražitelje zanima financiranje inicijativine kampanje prikupljanja potpisa za tzv. “anti-gay referendum”, odnosno za referendum o braku kao zajednici muškarca i žene”.

Vaš novinar, također tvrdi kako „inicijativa nikada nije objasnila točno tko su donatori koji su platili opsežnu akciju prikupljanja potpisa diljem Hrvatske.“. Inicijativa „U ime obitelji“ objavila je i u lipnju 2013., kao i u siječnju 2014. nakon referenduma o braku financijsko izvješće i troškove referendumske inicijative te prikupljene donacije te su za sve financijske aktivnosti „U ime obitelji“ Ministarstvu financija podnesena su sva potrebna financijska izvješća.

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža