U ime obitelji

UIO uputila pismo podrške veleposlaniku Poljske: Hvala vam što ustrajno branite pravo na život svakog čovjeka!

UIO uputila pismo podrške veleposlaniku Poljske: Hvala vam što ustrajno branite pravo na život svakog čovjeka!

“Želimo izraziti zahvalnost što zemlja koju predstavljate, Poljska, ustrajno brani pravo svakog svog građanina, a time i građanina Europske unije, da njegov život bude zaštićen od začeća do prirodne smrti”, stoji u pismu podrške koje je udruga U ime obitelji danas uputila veleposlaniku Republike Poljske u Hrvatskoj, NJ. E. Andrzeju Jasionowskom, povodom odluke ustavnog suda kojom je eugenički pobačaj proglašen protuustavnim.

“Držimo da je pravna zaštita života osoba s Downovim sindromom te drugim poremećajima i bolestima prije rođenja iznimno važna za poštivanje njihovih ljudskih i građanskih prava i nakon rođenja. Poštivanje svakog čovjeka, i zdravog i bolesnog – ta velika tekovina Zapadne civilizacije – osobito je važno u ovo vrijeme suočavanja s epidemijom”, ističe se u pismu.

Udruga U ime obitelji je u pismu izrazila i podršku u borbi s vandalizmom i nasiljem kojim su lijevo-feminističke grupacije reagirale na povećanje zaštite života u Poljskoj – napadima na crkve, oskvrnjivanjem crkava i spomenika, sprječavanjem služenja svetih misa. “Žalosno je ovih dana čitati izvješća nekih njemačkih i međunarodnih medija koji namjernim netočnim izvješćivanjem o događajima u Poljskoj podsjećaju na komunističku i nacional-socijalističku propagandnu mašineriju”, stoji u pismu.

> (VIDEO) Vjernici i navijači obranili poljsku crkvu od ekstremnih ljevičara koji podržavaju pobačaj

> Andrijanić iz Poljske o neredima u toj zemlji: ‘Spekulira se o uključivanju njemačkih Antifa s ciljem rušenja vlasti’

“Protivimo se svakom nedemokratskom ponašanju i pokušaju da se građane i političke stranke zastrašuje nasiljem i vandalizmom – kako se ne bi usudili stajati iza onih vrijednosti koje smatraju važnima, kao to je slučaj sa zaštitom ljudskog života”, istaknula je U ime obitelji u pismu poljskom veleposlaniku u Hrvatskoj, Nj. E. Andrzeju Jasionowskom,

“Sigurni smo da će već bliska budućnost potvrditi da su Poljaci i Poljska svojim zalaganjem za vrijednosti – protiv svih pritisaka i prijetnji – još jednom bili svjetionik za sve narode i države koji žele osigurati zaštitu ljudskih prava za svako ljudsko biće, od začeća do prirodne smrti.”, zaključila je udruga U ime obitelji.

 Izvor: narod.hr