UiO: Podržite potpisom referendum ”67 je previše”
7. svibnja 2019.

Udruga U ime obitelji je poziva svoje članove, podupiratelje, volontere, kao i sve hrvatske građane da odvoje nekoliko minuta u sljedećih 5 dana, do subote 11.5. i daju svoj potpis za raspisivanje referenduma o mirovinskom sustavu.

Poziv prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Slobodna sam Vas pozvati da odvojite  nekoliko minuta u sljedećih 5 dana, do subote 11.5. i svojim potpisom podržite raspisivanje referenduma o mirovinskom sustavu.

Bez obzira na koji način mislite da treba riješiti ogromne probleme mirovinskog sustava – koji se tiču svakog od nas ponaosob, svake naše obitelji – držimo da je raspisivanje referenduma u interesu pronalaženja najboljeg rješenja, ali i zaštite građanskih prava u Hrvatskoj. Ovim putem podržavamo pravo naših sugrađana iz inicijative “67 je previše” na referendumsko izjašnjavanje bez nepoštenih pritisaka i napada Vlade čiju reformu ovaj referendum dovodi u pitanje.

Evo naših razloga:

  1. Brojne probleme koji opterećuju već godinama mirovinski sustav Plenkovićeva Vlada riješila je jedino dodatnim prebacivanjem tereta na nas, građane. Bez da su proveli uštede kojima bi vladajuće i interesne kaste snosile dio tereta – prihvatili su recept Europske komisije, MMF-a i Svjetske banke da se produlji radni vijek i povisi dobna granica za odlazak radnika u mirovinu.
  2. Vlada Andreja Plenkovića, baš kao što je to činila i vlada Zorana Milanovića u odnosu na narodne referendume, zloupotrebljava javni novac iz proračuna za protureferendumsku kampanju. Jučer je ministar rada izjavio, nakon brojnih medijskih upita, da je Vlada na kampanju potrošila milijun kuna. Bojim se da se radi i o mnogo većem iznosu – koji HDZ-ov ministar uzima iz državnog proračuna, dakle, od novca poreznih obveznika, kako bi financirao Vladinu političku kampanju.
  3. Prije samo mjesec i pol dana ova je Vlada izglasala Zakon o financiranju političkih stranaka, izborne promidžbe i referendumakojim je bitno otežala građanskim inicijativama financiranje referenduma. Istovremeno, ista je vladajuća većina sebi povećala sredstva iz proračuna za EU kampanju za milijune kuna u okolnostima u  kojima nema novca za zdravstvo, obrazovanje, demografsku obnovu i drugo.

Plenkovićeva Vlada nije pokazala sposobnost za pronalaženje stvarnih rješenja te je teret mirovinske reforme prebacila samo na nas, građane. Istovremeno – vladajuća većina troši sve više našeg novaca za svoju samopromociju i osobne interese.

Imajući u vidu visoku razinu korupcije koja sprječava gospodarski oporavak Hrvatske te je uzrok odlaska velikog broja ljudi iz naše zemlje i činjenicu da je Plenkovićeva većina HDZ-a i SDP-a zajedno spriječila referendum o promjeni izbornog sustava “Narod odlučuje” iako je prikupljen dovoljan broj potpisa i ispunjeni svi uvjeti za njegovo raspisivanje – jasno je da premijer Plenković, nastavljajući politiku Zorana Milanovića, sužava prostor demokracije i konstruktivnog djelovanja građana kroz referendumske inicijative.

Svaki put kad nekoj Vladi – SDP-ovoj ili HDZ-ovoj – dopustimo da nasilničkim metodama krši građanska prava koja jamči Ustav RH, štite preporuke Venecijanske komisije i standardi razvijenih demokracija – udaljavamo se od težnji hrvatskog naroda za koje su toliki naši sunarodnjaci dali život i zdravlje – da živimo u  slobodnoj i pravednoj Hrvatskoj.

U ovim okolnostima, bez obzira na to kako će svatko od nas glasovati na referendumu, držimo da je pošteno i odgovorno podržati pravo referendumske  inicijative “67 je previše” da prikupljaju potpise građana slobodno i bez pritisaka i Vladinih protureferendumskih kampanja plaćenih novcem svih nas. 

S poštovanjem,

Dr. Željka Markić,

Udruga U ime obitelji

Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža