Udruga U ime obitelji u Kninu održala radionicu o mentalnom zdravlju mladih, slijedi Varaždin
19. listopada 2023.

U okviru svojih aktivnosti usmjerenih mladima, U ime obitelji je u Kninu protekle subote, 14. listopada, održala edukaciju i radionicu “Razvoj osobnih potencijala i vještina – Zvjezdano nebo mogućnosti”.

Edukacija je dio projekta “Osnaživanje volje i samosvijesti mladih u zaštiti njihovog mentalnog zdravlja”, a radionicu je vodila logoterapeutkinja dr. med. Natalija Kanački.

Veliko zanimanje mladih za teme o otkrivanju smisla života

Mladi su najviše zanimanja pokazali za teme o otkrivanju smisla života u kratkoročnom i dugoročnom smislu, logoterapiji, razvoju vještina kritičkog mišljenja, ponašanju u konfliktnim situacijama, procjenjivanju i izgradnji karaktera, odgovornosti, radu s emocijama, kvalitetnom korištenju slobodnog vremena te mogućnostima koje otvara razvijanje vlastitih talenata i potencijala.

>U ime obitelji u Iloku i Vinkovcima održala radionicu o mentalnom zdravlju mladih

Sudionici su izrazili zadovoljstvo što se edukacija održala upravo u Kninu, umjesto u nekom od većih gradova u kojima se najčešće održavaju ovakva događanja i zaobilaze nešto manje sredine u kojima također postoje zainteresirani korisnici.

Mladi žele i ubuduće sudjelovati u sličnim, još detaljnijim, dvodnevnim edukacijama iz područja mentalnog zdravlja mladih.

Zanimanje mladih za utjecaj digitalnih medija na život, iduća radionica u Varaždinu

Među ostalim temama, ističu da bi željeli saznati još više o utjecaju tehnologija i digitalnih medija na život i izgradnju osobnosti, budući do sada nisu imali prilike u svome gradu sudjelovati u sličnim programima namijenjenima mladima, posebice o temama i izazovima s kojima se oni suočavaju.

U ime obitelji je u okviru ovog projekta već uspješno organizirala i održala edukaciju o mentalnom zdravlju mladih u ožujku Zagrebu, te u lipnju u Iloku i Vinkovcima.

>U ime obitelji održava još radionicu za mlade u Varaždinu – prijavite se za sudjelovanje

Ova zanimljiva radionica održat će se i 21. listopada u Varaždinu u 10.30 sati u palači Herzer, Franjevački trg 10. Zainteresirane mlade osobe se za sudjelovanje na edukaciji u Varaždinu mogu prijaviti putem poveznice: https://forms.gle/gNrgs8UbSvhaVqkA9

Edukacija, kao dio projekta „Osnaživanje volje i samosvijesti mladih u zaštiti njihovog mentalnog zdravlja“ i ova objava sufinancirane su od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u okviru Poziva za projekte usmjerene mladima u 2022. godini. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti U ime obitelji i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja sredstava.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža