U subotu je 11. Hod za život ove godine: Dođite u Rijeku i podržite život, jer život je zakon!
22. lipnja 2022.

Hrvatska ove godine diljem Lijepe naše hoda za život, obitelj i Hrvatsku. Do sada je održano čak 10 Hodova za život, a očekuje nas još onaj posljednji – u Rijeci, u subotu 25. lipnja. Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

Grad koji teče hoda za život u subotu

U nedjelju je u perivoju riječkoga svetišta Majke Božje Trsatske održan humanitarni koncert “Rijeka milosti” na kojem su volonteri skupljali donacije za Hod za život.

Miroljubivim hodom ulicama i trgovima diljem naše domovine nebrojeni sudionici daju podršku zaštiti svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Naša zaštita onih najslabijih i najnemoćnijih u društvu treba uvijek biti prisutna bez obzira je li riječ o zdravom ili bolesnom djetetu.

Za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji hodalo se kroz mjesec svibanj u gradovima: Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Imotskom, Splitu, Zadru, Pločama, Osijeku i Sisku, a krajem lipnja u Rijeci. Cijela naša Hrvatska hoda za život!

U subotu je okupljanje u središtu Rijeke na Korzu (kod sata) u 10.30 sati:

Foto: Hod za život

Hrvatska hoda za život još od 2016., kada se prvi Hod održao u Zagrebu. Od tada do danas svake se godine povećava broj gradova koji sudjeluju u ovoj manifestaciji slavljenja života, a ove se godine održava ukupno u čak 11 hrvatskih gradova.

> Fotogalerija: Hod za život u Zagrebu u 500 fotografija!

U Hrvatskoj su četiri medicinska fakulteta na pitanje Ustavnog suda kad započinje ljudski život odgovorila – začećem. Hrvatski pak Ustav ističe: “Svako ljudsko biće ima pravo na život”. U skladu s time, za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji svake godine hodaju mladi i stari, djeca, bračni parovi, obitelji…

Brojni govornici na dosadašnjim Hodovima dirnuli okupljene

U svim gradovima koji su ove godine hodali za život, okupljenima su se obratili različiti govornici koji su, svaki iz svog iskustva i područja djelovanja, govorili o pravu na život i brizi za nerođene.

> Pogledajte najbolje trenutke s Hoda za život u Pločama i Zadru
> Dirljiva ispovijest apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu: Grga moj i tvoj život obilježeni su sličnom pričom
> Hod za život u Zagrebu: ‘Potreban je zakonski okvir temeljen na znanosti koji štiti život od začeća do smrti’

U Zagrebu smo tako imali priliku čuti i Slovenku, Uršu Cankar Soares koja je poslala snažnu poruku potrebe borbe za nerođeni život te istaknula razočaranje činjenicom da trudnice iz Hrvatske dolaze u Sloveniju kako bi usmrtile svoju nerođenu djecu.

Svjedočanstvo majke čije je dijete živjelo samo dva mjeseca, ali ipak je imalo priliku osjetiti roditeljsku ljubav i blizinu, Tee Bekavac, nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Posebno je dirljivo bilo obraćanje apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu koji se osvrnuo na slučaj malenog nerođenog Grge Čavajde, navodeći kako je i sam zbog predviđanja liječnika bio u situaciji sličnoj Grginoj. Neizmjerno zahvalan svojoj majci koja mu je usprkos svemu darovala život, mladi Miro Vuković poslao je poruku i Grginoj majci da izabere život.

U Osijeku i Sisku bilo je veličanstveno!

Još smo pod dojmom Hodova za život koji su se 11. lipnja održali u Osijeku i Sisku, a o kojima više možete pročitati ovdje:

> Izvrsna atmosfera na osječkom Hodu za život uz tamburice i slavonske pjesme
> Boris Prpić na Hodu za život u Sisku: ‘Hodamo za sve majke koje u krizi nemaju podršku’
> Sisak je hodao za život: Ovoliko pozitive u gradu na Banovini rijetko se viđa
> Pjesma i veselje na Hodu za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku i Sisku uz poruku ‘Život je zakon!’

Posljednji ovogodišnji Hod za život očekuje nas u gradu na Rječini – u Rijeci, u subotu, 25. lipnja.

Pridružite se i hodajte za one najmanje i najnezaštićenije!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža