U ime obitelji zahvalna gradonačelniku Bandiću na štandovima, lecima i svakoj drugoj potpori
18. prosinca 2014.

Hrvatska radiotelevizija objavila je, a neki su drugi mediji prenijeli neistinitu informaciju kako je „USKOK pokrenuo istragu protiv Milana Bandića i Željke Markić“ pozivajući se na priopćenje DORH-a u kojem nigdje ne stoji kako je protiv članice Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ pokrenuta istraga.  

Inicijativa „U ime obitelji“ smatra ovo još jednim pokušajem pritiska na „U ime obitelji“ koja je danas od saborskih zastupnika zatražila pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave Arsenu Bauku budući da niti nakon tri četvrtine odrađenog mandata i samo 10 dana prije predsjedničkih izbora ministar još uvijek nije utvrdio točan broj birača u Republici Hrvatskoj.

Podsjećamo kako je građanska inicijativa „U ime obitelji“ pozvala sve gradonačelnike i gradonačelnice svih hrvatskih gradova da pomognu svojim sugrađanima, volonterima “U ime obitelji” predloživši neke od načina na koje gradonačelnici, ukoliko ih smatraju prikladnima, mogu pomoći: Besplatnim ustupanjem štandova/stolova te mjesta za spremanje štandova tijekom noći u središtu grada, besplatnim ustupanjem oglasnog prostora za jumbo i druge plakate kojima će Inicijativa informirati sugrađane o predloženoj promjeni izbornog zakona, tiskom edukativnih letaka koji tumače izborni sustav RH i potrebu njegove demokratizacije, ustupanjem besplatnog prostora u gradskim novinama i medijima za informacije o izjašnjavanju birača.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ organizirala je izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma o promjeni izbornog sustava. Svi oni koji su poduprli ovu Građansku inicijativu, pa tako i Grad Zagreb, nisu sudjelovali u referendumskoj kampanji ZA ili PROTIV, već su pomagali građanima da se bolje informiraju i ako žele svojim potpisom podrže referendumsko izjašnjavanje o ovoj temi. Referendum je pravo građana i jedan od najdemokratskijih načina odlučivanja pa su stoga za svaku pohvalu sve aktivnosti koje su pojedine lokalne zajednice poduzimale kako bi što većem broju građana omogućili sudjelovanje u demokratskim procesima – što je i sama bit demokracije.

Aktivnosti “U ime obitelji” u posljednjih godinu dana poduprlo je nekoliko stotina tisuća stanovnika Grada Zagreba koji pune gradski proračun plaćanjem poreza i prireza. Odluku gradonačelnika Bandića da uz podršku svim drugim udrugama, aktivnostima, sindikatima i inicijativama podupre i Inicijativu “U ime obitelji” možemo nazvati jedinom razumnom. U prethodnoj građanskoj inicijativi o Ustavnoj zaštiti braka sudjelovale su stotine volontera koji žive u Gradu Zagrebu, a u samo 15 dana svojim ju je potpisom poduprlo 200 000 stanovnika Zagreba. Jednako tako, na referendumu o braku kao životnoj zajednici žene i muškarca gotovo 56 % zagrebačkih birača izjasnilo se za ustavnu zaštitu braka.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža