U ime obitelji

‘U ime obitelji’ zadovoljni promjenom odluke DIP-a

‘U ime obitelji’ zadovoljni promjenom odluke DIP-a

Državno izborno povjerenstvo u poslijepodnevnim je satima potvrdilo kako će na sebe preuzeti distribuciju naljepnica-akreditacija za volontere-promatrače Udruge “U ime obitelji” kako bi mogli nesmetano promatrati drugi krug Izbora za predsjednika RH 11. siječnja. Akreditacije će biti dostavljene u gradska izborna povjerenstva izvan Grada Zagreba. Rezultat je to popodnevnog sastanka održanoga u DIP-u na kojem su sudjelovali predsjednik Branko Hrvatin i predstavnici DIP-a te članica Upravnoga odbora Udruge dr. Natalija Kanački.

“Zadovoljni smo što se situacija rješila te još jednom naglašavamo kako je zbog vrlo male razlike između predsjedničkih kandidata jako važno da drugi krug predsjedničkih izbora protekne u transparentnom i demokratskom ozračju. Pozvamo sve građane Republike Hrvatske da se odazovu drugom krugu predsjedničkih izbora i da 11. siječnja izađu na izbore jer će velika izlaznost omogućiti transparentnost izbora, smanjit će se mogućnost manipulacije brojem birača kao i mogućnost onih poznatih birača ‘duhova’ kojih je još uvijek 250 000 više u popisu birača nego što ima punoljetnih građana Republike Hrvatske”, rekla je dr. Natalija Kanački.

Podsjetimo, Udruga “U ime obitelji” jučer je izvijestila javnost kako ju je u ponedjeljak 5. siječnja DIP izvijestio o novom načinu akreditiranja promatrača, tj. da neće vrijediti naljepnice iz prvoga kruga predsjedničkih izbora što bi značila da Udruga u samo tri radna dana mora distribuirati materijale za 845 volontera u cijeloj Hrvatskoj. U ime obitelji je radi toga pozvala DIP i predsjednika Branka Hrvatina da iziđu u susret te budu fleksibilni jer je vrlo teško za tri dana organizirati mrežu i dostaviti na sva mjesta u Republici Hrvatskoj navedene akreditacije.