U ime obitelji saborskim zastupnicima: Od ministra Bauka zatražite jasnu informaciju o točnom broju birača u RH
12. studenoga 2014.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ uputila je svim saborskim zastupnicima i klubovima zastupnika pismo u kojem ih je pozvala da kao predstavnici građana u Hrvatskom saboru zatraže jasnu i nedvosmislenu informaciju od njima odgovornog ministra Bauka o točnom broj birača u Republici Hrvatskoj i točnom broju birača državljana Republike Hrvatske s prebivalištem izvan RH. U slučaju da saborski zastupnici informaciju o točnom broju ne dobiju, Inicijativa „U ime obitelji“ od njihovog kluba zastupnika očekuje pokretanje postupka za opoziv ministra uprave Arsena Bauka.

Inicijativa je još jednom podsjetila na nepodudarnost službene evidencije broja birača Ministarstva uprave s evidencijama DZS-a i HZZO-a koja budi sumnju u kompetentnost Ministarstva uprave i ministra Bauka, te narušava povjerenje 380 000 građana koji su zatražili raspisivanje referenduma, kao i cjelokupne javnosti, u djelovanje državnih institucija.

Ministar Bauk, naime, tvrdi kako u Hrvatskoj postoji više od 4 milijuna birača – u okolnostima u kojima je popis stanovništva utvrdio ukupno 4,3 milijuna stanovnika (DZS) i 3,5 milijuna punoljetnih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj (DZS).

Građanska inicijativa “U ime obitelji” upoznat će EU institucije, međunarodne institucije i javnost, kao i veleposlanike drugih država u RH o skandaloznom manipuliranju brojem birača, kojim u ovom trenutku ministar Bauk nastoji spriječiti Ustavom i pravnom stečevinom EU zajamčeno biračko pravo svakog građanina Hrvatske i EU.

U ime obitelji – pismo saborskim zastupnicima – Zatražite od ministra Bauka jasnu informaciju o točnom broju birača u RH

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža