Branko Hrg (HSS) postavio ministru Bauku pitanje o točnom broju birača u RH
17. studenoga 2014.

Zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg odgovorio je na zamolbu građanske inicijative „U ime obitelji“ te je na temelju članka 140. Poslovnika Hrvatskoga sabora uputio pisano zastupničko pitanje ministru uprave Arsenu Bauku o točnom broju birača u Republici Hrvatskoj i točnom broju birača, državljana Republike Hrvatske s prebivalištem izvan RH. 

Prema Poslovniku Hrvatskog sabora, ministar Bauk treba dati odgovor na zastupničko pitanje u roku od 30 dana.

Podsjećamo, Inicijativa “U ime obitelji” pozvala je sve zastupnike da kao predstavnici građana u Hrvatskom saboru zatraže jasnu i nedvosmislenu informaciju od njima odgovornoga ministra Bauka o točnom broju birača u Republici Hrvatskoj i točnom broju birača državljana RH s prebivalištem izvan Republike Hrvatske budući da se podaci Državnoga zavoda za statistiku i HZZO-a o broju punoljetnih osoba i broju osiguranika s prebivalištem u Republici Hrvatskoj razlikuju od podataka Ministarstva uprave za pola milijuna. 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža