U ime obitelji

U ime obitelji predala žalbu USUD-u: Zadovoljavamo sve zakonom propisane uvjete za promatranje izbora u Zagrebu, DIP-u i APIS-u

U ime obitelji predala žalbu USUD-u: Zadovoljavamo sve zakonom propisane uvjete za promatranje izbora u Zagrebu, DIP-u i APIS-u

Udruga U ime obitelji dostavila je jučer, nakon što se pismeno očitovala DIP-u, žalbu Ustavnom sudu na Rješenje kojim se udruzi zabranjuje promatranje 2. kruga predsjedničkih izbora.

U Žalbi se navodi da je “DIP nevaljano i sasvim arbitrarno donio predmetno Rješenje ne pozivajući se na (i ne posjedujući) pravnu osnovu po kojoj bi mogao u konkretnoj situaciji, u izbornom procesu prilikom biranja predsjednika Republike Hrvatske, dokinuti pravo jednoj nevladinoj udruzi promatranje rada izbornih povjerenstava i biračkih odbora na području Republike Hrvatske”.

“U ime obitelji zadovoljava sve uvjete propisane u Obvezatnim uputama DIP-a kako bi izbore mogla promatrati na biračkim mjestima Grada Zagreba, u izbornom povjerenstvu Grada Zagreba, u DIP-u i u APIS-u.

U ime obitelji neovisno i nepristrano promatra izbore već 5 godina, navodi se u Žalbi Ustavnom sudu, te je u svakom izbornom ciklusu do sada javno dala svoje viđenje predsjedničkih kandidata, liste kandidata za Hrvatski sabor i na lokalnim izborima i dala preporuke biračima, a istovremeno doprinosila transparentnosti izbornog procesa i poticanju svih birača da izađu na izbore.

Udruga je u prvom krugu predsjedničkih izbora pozvala birače da ne izaberu jednog kandidata, što je ponovila i u drugom krugu. Činjenica je da DIP U ime obitelji nije zabranio da zbog toga promatra izbore u prvom krugu – dokaz je proizvoljnosti i pristranosti DIP-a”, navodi se u priopćenju koje potpisuje dr. Natalija Kanački, članica Upravnog odbora udruge.

Izvor: narod.hr