U ime obitelji

U ime obitelji pozvala Vladu i Sabor da novi blagdani budu neradni za više od 180.000 radnika u trgovinama

U ime obitelji pozvala Vladu i Sabor da novi blagdani budu neradni za više od 180.000 radnika u trgovinama

Udruga U ime obitelji pozdravlja prijedlog da 30. svibnja ponovno postane stožerni nacionalni državotvorni blagdan te da se 18. studenoga uspostavi kao dan odavanja posebnog pijeteta žrtvama Domovinskog rata i žrtvama grada Vukovara, čija je herojska obrana značajno doprinijela uspostavi hrvatske obrane od velikosrpske agresije.  

Ističemo da obilježavanje važnih datuma iz hrvatske prošlosti treba pratiti i odlučno nastojanje javnih vlasti da se u sadašnjosti osiguraju uvjeti da svi hrvatski građani mogu dostojanstveno obilježavati svoje blagdane i živjeti u uređenom demokratskom društvu.

Podaci pokazuju da je u Hrvatskoj čak 35 posto od 180.000 radnika u trgovinama, od kojih su većina žene, prisiljeno raditi na sve veće nacionalne praznike – Dan državnosti, Dan neovisnosti, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Oni su na taj način nepravedno onemogućeni sudjelovati u proslavi stvaranja svoje neovisne države i žaljenju žrtava koje su pale za njihovu slobodu.

U ime obitelji poziva hrvatsku Vladu i Sabor da uz promjenu nacionalnog kalendara blagdana i spomendana omoguće da svaki nacionalni blagdan i nedjelja budu neradni, kako bi to uistinu mogli biti dani za odmor, obitelj i nacionalni ponos.

Dani 30. svibnja i 18. studenoga nas podsjećaju na uspostavu slobodnog demokratskog poretka nasuprot komunističkom totalitarizmu, čiju cijenu je životom platilo 8.257 hrvatskih branitelja i 5.657 civila, dok se još 1.892 osobe smatraju nestalima.

U ime obitelji se nada da će Hrvatski sabor usvojiti 30. svibnja i 18. studenoga kao nove nacionalne blagdane i da će ih sljedeće godine više do 180.000 radnika u trgovinama moći dostojanstveno obilježavati.

 

Izvor: narod.hr

Foto: fah