U ime obitelji

‘U ime obitelji’ podnijela prijavu protiv novinara i urednika Indexa!

‘U ime obitelji’ podnijela prijavu protiv novinara i urednika Indexa!

Udruga ‘U ime obitelji’ podnijela je prijavu protiv novinara i urednika Indexa Hrvatskom novinarskom društvu, Pučkoj pravobraniteljici, Agenciji za elektroničke medije i Uredu Komisije za odnose s vjerskim zajednicama.

Podsjetimo, na index.hr-u je prije nekoliko dana objavljen članak pod naslovom: „Mrtvaci uživo: Katoličke nekorfilske orgije su najluđi show na HRT-u“.

Od Hrvatskog novinarskog društva ‘U ime obitelji’ traži kaznu za novinare Hrvoja Marjanovića, Vojislava Mazzocca i urednicu Andreju Hudika.

Od Agencije za elektroničke medije traže kaznu za Index te da pokrenu prekršajni postupak kao ovlašteni predlagatelj.

Od Pučke pravobraniteljice i Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama traži se hitno reagiranje na diskriminaciju.

“Danas kada smo na TV-u gledali prijenos nekrofilskih orgija u kojima je sudjelovao vrh katoličke crkve… Količina popustljivosti koju imamo prema katoličkoj crkvi je nevjerojatna… kad tijelo ostavite crkvi, ono isto tako završava kod bolesnika, ali ovi će vas bolesnici strpati u staklenu kutiju i s vama uokolo paradirati… Pun trg ljudi koji pjesmom i prijenosom slave dolazak putujućeg leša patuljastog jednorukog sveca”, kaže Hrvoje Marjanović, autor spomenutog teksta.

Taj se komentar odnosi na dolazak tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića, hrvatskog kapucina, jednoga od dvojice zaštitnika Godine milosrđa koju je proglasio papa Franjo, u organizaciji Hrvatske kapucinske provincije. Dolazak tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagreb jedinstveni je događaj koji se uklapa u Godinu milosrđa i 130. obljetnicu rođenja toga hrvatskog sveca.

Zajednica aktivnih građana CitizenGO, koji žele štititi život, obitelj i temeljna ljudska prava diljem svijeta, pokrenula je peticiju Zaustavite Indexovo širenje mržnje prema vjernicima! Peticiju možete potpisati OVDJE.

Photo: snimka zaslona