U ime obitelji: Nakon presude Perkoviću i Mustaču očekujemo preispitivanje uloge SDP-a u zaštiti komunističkih zločinaca
3. kolovoza 2016.

Udruga U ime obitelji poslala je čestitku supruzi Stjepana Đurekovića nakon objavljene presude u Münchenu.

Perković i Mustač proglašeni krivima: Dobili kazne doživotnog zatvora

Objavljujemo dopis udruge u cijelosti:

“Udruga U ime obitelji s osobitom ljubavlju čestita supruzi Stjepana Đurekovića, gospođi Giseli, koja je ustrajala u traženju pravde za svog muža koji je ubijen kao politički protivnik komunističkog režima u Njemačkoj. Isto tako, čestitamo i odvjetničkom timu, bračnom paru Pavičić koji se, obavljajući veliki dio pravnog posla bez ikakve naknade, nije umorio tražiti pravdu i pravo ne samo za obitelj Đureković, već za sve žrtve komunističkih zločina koje su Savez komunista Hrvatske (SKH) i Savez komunista Jugoslavije (SKJ) provodili od 1945. godine pa sve do prvih demokratskih izbora 1990.godine.

Komunistički zločini imaju i danas utjecaj na svakodnevicu svakog hrvatskog čovjeka, jer ih neke političke stranke, pojedinci i udruge, zloupotrebljavajući svoj položaj, nastoje opravdati zaštićujući počinitelje. Poznato je da su SDP i HNS 2013. izglasali poseban zakon, “Lex Perković” kojim su spriječili izručenje Perkovića i Mustača Njemačkoj nakon ulaska Hrvatske u EU. U ime obitelji je u prosincu 2013., dva tjedna nakon referenduma o braku, zahvaljujući svojim podupirateljima i mnogim ljudima dobre volje spriječila promjenu Ustava koju je pokrenuo bivši predsjednik Josipović skupa sa SDP-om, kako bi, između ostalih ograničenja građanskih sloboda i prava na referendum – još jednom, trajno, spriječili izručenje Perkovića i Mustača Njemačkoj, u siječnju 2014.

Čestitam svima koji su svojim djelovanjem zaustavili ustavne promjene i spriječili već dogovorenu političku trgovinu te tako omogućili ovu povijesnu presudu! Činjenica da je ovu presudu donio njemački, a ne hrvatski sud najbolje ilustrira korupciju i premreženost hrvatskog pravosuđa. Ipak, ova povijesna osuda osoba koje su u ime Saveza komunista Hrvatske izdavale naloge da se ubija političke protivnike i neistomišljenike – može biti prvi korak u smjeru demokratizacije Hrvatske – oslobađanja medija, sudstva i politike iz ruku povlaštenih klika koje su totalitarni model vladanja prenijele i u novu hrvatsku državu štiteći nezakonito stečenu imovinu i stvarajući nove grupe povlaštenih, ovaj put bivših članova komunističke partije i korumpiranih pojedinaca.

Ne prejudicirajući pravomoćnost presude, očekujemo da se ispita aktualna pozicija Socijal-demokratske partije (SDP-a) kao pravne slijednice Saveza komunista Hrvatske (SKH) koja je naslijedila nekretnine, novac i drugu imovinu Saveza komunista Hrvatske. Isto tako, očekujemo da Državno odvjetništvo ispita putove financiranja raznih “nevladinih” udruga koje su proteklih godina sustavno kočile razotkrivanje komunističkih zločina u Hrvatskoj, zaustavljajući procese demokratizacije i pomirbe.

Jedini način da se u hrvatskom društvu ostvari trajni mir je uspostava pravde. A pravda podrazumijeva, uz ostalo, da su svi isti pred zakonom. Ova povijesna presuda će, nadamo se, osigurati da se svi zločinci – fašistički i komunistički – procjenjuju uz iste kriterije, a da sve žrtve i njihove obitelji, od ubijenih na Bleiburgu do brojnih političkih ubojstava u vrijeme Jugoslavije – tretiraju s jednakim poštovanjem i suosjećanjem, osiguravajući pravdu žrtvama kad god je to moguće.”

Izvor: narod.hr

Foto: UiO

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža