U ime obitelji

U ime obitelji na Međunarodnom međureligijskom koloviju ‘Komplementarnost muškarca i žene’

U ime obitelji na Međunarodnom međureligijskom koloviju ‘Komplementarnost muškarca i žene’

Članica Udruge “U ime obitelji” dr. Željka Markić sudjeluje na trodnevnom Međunarodnom međureligijskom kolokviju ‘Komplementarnost muškarca i žene’ koji je danas započeo u Vatikanu. Kolokvij organizira Kongregacija za nauk vjere u suradnji s Papinskim vijećem za obitelj i Papinskim vijećem za međureligijski dijalog, te Papinskim vijećem za jedinstvo kršćana, a otvorio ga je papa Franjo. 

Svaki dan zasjedanja otvorit će vodstvo druge vatikanske institucije koja sudjeluju u organizaciji, nakon čega će uslijediti govori vodećih vjerskih vođa i znanstvenika. Na svakoj sjednici bit će predstavljen jedan od šest kratkih filmova koji se bave brakom muškarca i žene u svijetu. Svaki od ovih filmova sadrži razgovore s mladima i starima, samcima i oženjenima, muškarcima i ženama, laicima i posvećenima s različitih kontinenata, različitih kultura i različitih religija.

Teme se kreću u rasponu od ljepote zajednice muškarca i žene, gubitka povjerenja u trajnost braka, do kulturoloških i ekonomskih problema koji prate nestanak braka.

Izvor: narod.hr