U ime obitelji – demanti Hrsvijet.net
18. studenoga 2014.

Građanska inicijativa “U ime obitelji” uputila je uredniku portala Hrsvijet.net Robertu Horvatu zahtjev za ispravak informacija radi članka Josipa Zdunića objavljenog 15. studenoga 2014. pod naslovom „SKANDALOZNO: Dubrovačka biskupija zabranila promociju Tomčeve knjige “Crveni predsjednik” – insajderski krugovi ukazuju na ulogu Željke Markić“.

U navedenom tekstu iznesen je niz neistina u vezi članice Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji“, kao i referendumske inicijative „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ te “U ime obitelji” snagom odredbi Zakona o medijima traži objavu ispravka sljedećeg sadržaja:

Članicu Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ dr. Željku Markić do sada nitko, pa niti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić nije tražio savjete o tome za koje svrhe bi bilo prikladno, a za koje ne bi bilo prikladno iznajmiti prostor u vlasništvu Crkve. Također, neistina je da je Dubrovačka biskupija godinama u poslovnim angažmanima s dr. Markić, kao što se tvrdi u tekstu koji ste objavili.

U tekstu se navode neistine kako se usporedbom referendumskog prijedloga „U ime obitelji“, odnosno „Željke Markić vezane za promjenu izbornog sustava s prijedlozima Ive Josipovića dolazi do zaključka kako se na prvi pogled nespojivo u potpunosti prožima i nadopunjuje te ističe kako se to vidjelo i tijekom nedavnog susreta Ive Josipovića i Željke Markić“.

Dr. Željka Markić nije se sastala s predsjednikom Republike Hrvatske g. Ivom Josipovićem iako je primila poziv predsjednika za sudjelovanje na “Prezentaciji stavova građana o pojedinim ustavnim pitanjima i pitanjima izbornog sustava” 18. listopada. S obzirom na to da je poziv dr. Markić bio upućen dva dana ranije, zbog spriječenosti nije bila u mogućnosti sudjelovati te se građanska inicijativa “U ime obitelji” zahvalila na pozivu i o tome obavijestila javnost i medije.

Jedina sličnost u prijedlozima za promjenu izbornog sustava „U ime obitelji“ i g. Ive Josipovića spominjenje je preferencijalnog glasovanja, pri čemu predsjednik Josipović izigrava volju birača nudeći preferencijalno glasovanje s pragom, dok je 10 % hrvatskih birača zatražilo preferencijalno glasovanje bez praga od 10 %.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža