U ime obitelji

Trgovački lanac Pevex: ‘Želimo neradnu nedjelju. Zadovoljstvo radnika nam je na prvom mjestu’

Trgovački lanac Pevex: ‘Želimo neradnu nedjelju. Zadovoljstvo radnika nam je na prvom mjestu’

Prvi hrvatski trgovački lanac u priopćenju se založio za neradnu nedjelju te naveo da zbog toga neće otpuštati radnike.

Iz Pevexa su pozvali na zakonsku regulaciju rada nedjeljom te dodali kako se zalažu da ona bude neradna. Kažu da im je zadovoljstvo radnika na prvom mjestu.

“I dok neki trgovački centri poručuju kako će zbog neradne nedjelje biti primorani otpuštati zaposlenike, Pevex to neće napraviti. Prijetnje otpuštanjem zbog neradne nedjelje nikada nisu odaslane iz Pevexa”, poručuju, prenosi Dnevnik Nove TV.

Kažu da neradnu nedjelju žele ne samo zbog zastupanja obiteljskih vrijednosti i društveno odgovornog poslovanja već i zato što analize pokazuju kako zadovoljstvo radnika diže produktivnost i nadoknađuje neznatne gubitke zbog nekoliko neradnih dana u mjesecu.

“Mi smo za zabranu rada nedjeljom po uzoru na Austriju. Pozivamo vladajuće da reguliraju ovo pitanje zakonom o radu i zakonom o trgovini. Nećemo zbog zabrane rada nedjeljom otpustiti niti jednog radnika, već ćemo kvalitetnije iskoristiti njihov fond sati. Bez obzira na simbolične gubitke prihoda, želimo zadovoljne radnike koji će provoditi nedjelje sa svojim obiteljima”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave Pevexa.

 Izvor: narod.hr/dnevnik.hr