U ime obitelji

Tomislav Poljak, UiO Split: Umoran jesam, ali i ponosan jer smo uspjeli motivirati i pozvati veliki broj građana da daju svoj potpis za nešto što nije političko već pitanje društvenog uređenja

Tomislav Poljak, UiO Split: Umoran jesam, ali i ponosan jer smo uspjeli motivirati i pozvati veliki broj građana da daju svoj potpis za nešto što nije političko već pitanje društvenog uređenja

Porazgovarali smo s Tomislavom Poljakom, stolarom i voditeljem Gašpine mlinice u Solinu te  koordinatorom za Splitsko-dalmatinsku županiju izjašnjavanja građana za referendum o promjenama izbornog zakona ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom’.  Tomislav je oženjen i ima desetero djece te uz naporan rad u Gašpinoj mlinici te brigu za svoju višečlanu obitelj pronašao je vrijeme sudjelovati u koordinaciji izjašnjavanja birača u Splitu.

Napravili ste veliki posao iako nije bilo nimalo lako, jeste li umorni, kakvi su vaši dojmovi?

Uistinu nije bilo lako, pogotovo jer je najviše problema bilo s vladajućima u gradu Splitu koji su nam za grad od 200 000 tisuća stanovnika dopustili prikupljanje potpisa na samo četiri lokacije.  Zahvaljujući ogromnoj požrtvovnosti svih volontera i koordinatora uspjeli smo sakupiti potpise i u Splitu i u cijeloj županiji. Umoran jesam, ali i ponosan jer smo uspjeli motivirati i pozvati veliki broj građana da daju svoj potpis za nešto što nije političko, nego pitanje društvenog uređenja koje može  biti na korist svim građanima.

Što vas je motiviralo?

U početku nisam bio previše zainteresiran za ovu referendumsku inicijativu. Mislio sam “odraditi” svoj dio, ali kako sam ulazio u problematiku uvidio sam da je ovo temelj na kojem se sve drugo treba graditi i zasnivati u našoj državu ako želimo boljitak.

Kako ste se organizirali?

Imali smo nekoliko susreta sa volonterima, izmijenili smo nekoliko tisuća SMS-ova, o telefonskim pozivima da i ne govorim. Uspjeli smo pokriti sve župe, pronalazili i privatne lokacije na kojima smo sakupljali potpise, naravno uz prethodnu prijavu nadležnim službama.

Što očekujete dalje što se tiče ove inicijative?  

Svaki put kažem “nikad više”, i onda se ponovno priključim inicijativi jer ovo što radim i činim je zbog moje djece i svih koji će imati dugoročno koristi u budućnosti. Nadam se da će inicijativa i dalje imati slične aktivnosti kojima će učiniti sve za bolju budućnost Hrvatske.

Izvor: narod.hr