U ime obitelji

Ispravak netočnih informacija – Nedjeljom u 2 – Darinko Kosor

Ispravak netočnih informacija – Nedjeljom u 2 – Darinko Kosor

Gostujući u emisiji “Nedjeljom u 2” 5. listopada 2014. g. Darinko Kosor iznio je neistine o sadržaju susreta članova Organizacijskoga odbora Građanske inicijative “U ime obitelji”, dipl.ing.el. Line Zonjića, dr. Željke Markić i predsjednika HDZ-a, g. Tomislava Karamarka, održanoga 27. siječnja 2014. u Hotelu Arcotel u Zagrebu.

Na sastanku održanom na inicijativu dr. Ante Ćorušića sudjelovali su g. Karamarko,  dr. Markić, g. Zonjić, g. Ćorušić te g. Matić. Tom je prilikom razgovarano o raznim pitanjima no ni na koji način niti u kojem kontekstu nije bilo razgovora o kandidaturi gđe Markić na predsjedničkim izborima niti političkoj suradnji građanske inicijative „U ime obitelji“ ili bilo kojeg člana inicijative s HDZ-om.

Snagom odredbi Zakona o medijima, molimo Vas da objavite ispravak u prvoj narednoj emisiji „Nedjeljom u 2“ sljedećeg sadržaja:

„Gospodin Kosor je u HTV emisiji Nedjeljom u 2, dana 5. listopada 2014. g., iznio neistinu da su članovi Građanske inicijative U ime obitelji razgovarali s predstavnicima HDZ-a o kandidaturi gđe Markić na predstojećim predsjedničkim izborima. Nikada ni jedan član U ime obitelji ili predstavnik Građanske inicijative U ime obitelji nije s predstavnicima HDZ-a razgovarao, a kamoli dogovarao, o predsjedničkoj kandidaturi gospođe Željke Markić.

Gospodin Darinko Kosor na opisanom sastanku nije sudjelovao te stoga smatramo kako neistina koju je iznio g. Kosor u emisiji Nedjeljom u 2 služi isključivo za diskreditiranje dr. Markić i inicijative “U ime obitelji” zadnjega dana izjašnjavanja građana o potrebi raspisivanja referenduma o pravednijem izbornom zakonu.“