Žana Bekavac, UiO Zadar: Majka sam četvero djece i jako mi je važno u kakvom će društvu odrastati moja djeca
14. listopada 2014.

Koordinatorica volontera za Zadarsku županiju Žana Bekavac ispričala je o svojem iskustvu volontiranja u protekla dva tjedna za građansku inicijativu „U ime obitelji“ i prikupljanje potpisa za promjenu izbornog zakonodavstva.

Zašto ste se odlučili za volontiranje i prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma?

Majka sam četvero djece i jako mi je važno u kakvom će društvu odrastati moja djeca. Stoga sam se priključila „U ime obitelji“ jer je to jedina inicijativa u našoj zemlji koja zastupa moje, ali i interese cijele moje obitelji. Prihvatila sam s radošću volontiranje u građanskoj inicijativi i preuzela koordinaciju za Zadarsku županiju i na taj način pomogla za pozitivne promjene u našem društvu. Moram reći da bez obzira na sve poteškoće koje sam susretala na terenu, ne izostaje zadovoljstvo na kraju dana, iako sam bila iscrpljena.

Tko je sve volontirao?

Volontirali su ljudi koji su bili aktivni i tijekom prikupljanja potpisa za prvi referendum „U ime obitelji“, a najviše me veseli zajedništvo i mi smo kao obitelj i svi smo jednaki. Do jučer nepoznati ljudi, a s kojima smo se sa svakodnevno susretali u gradu – da li po trgovinama ili po parkovima, postali smo povezani još za prošlog referenduma, a za vrijeme ovog smo još više učvrstili poznanstva – kako mi, tako i naše obitelji i to me se najviše dojmilo. Kad je bilo teško, zapeli smo još više i zajedno odrađivali sve u hodu, ali i nakon prikupljanja potpisa, a unatoč svojim obiteljskim i poslovnim obvezama, i članovi tima i naši volonteri, kako znam reći, stali su na prvu liniju bojišnice, odnosno štanda. Zahvaljujem timu i svim volonterima koji su sebe ovoj inicijativi dali bezrezervno, razni udrugama, vjerskim zajednicama i svima koji su na bilo koji način pripomogli tijekom prikupljanju potpisa. Vi prekrasni ljudi, hvala vam. Lijepo je što postojite, a ja imam tu privilegiju da vas poznajem i surađujem s vama. Činite me boljom osobom. Hvala vama na tome, a hvala i našem Nacionalnom koodinacijskom timu na prekrasnoj suradnji i zajedništvu jer kada bi bilo malo težih situacija, jedni druge bi dizali i pomagali.

Što očekujete u budućnosti od građanske inicijative “U ime obitelji”?

Očekujem da će inicijativa nastaviti ovim putem na opće dobro hrvatskoga naroda jer se jedino na ovaj način može probuditi svijest da se pokrenemo i djelujemo konkretno, a ova inicijativa je pokazatelj da se zajedno može puno toga.

Izvor: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža