Talijanski senat opet odgodio glasovanje o životnom partnerstvu
19. veljače 2016.

Italija je odgodila glasovanje o priznavanju životnog partnerstva. Luigi Zanda, čelnik Demokratske partije, pozvao je na obustavu postupka u Senatu nakon samo dva sata rasprave.

Predsjednik Senata Pietro Grasso rekao je da će rasprava ponovno biti 23. veljače.

Ovo je veliki udarac za premijera Mattea Renzija koji je zakon obećao godinu dana nakon što je izabran 2014. godine. Renzi ima samo neznatnu većinu u Senatu, ali je ograničen zbog broja izdvojenih glasova u svojoj Demokratskoj stranci.

Tim bi zakonom brak postao puko sentimentalno partnerstvo, utemeljeno na emocijama, a dijete postaje pravo, s pravom da ga se legalno nabavi i posjeduje. Ovaj bi zakon vodio razaranju obitelji, osnovne stanice društva.

Građani se također otvoreno protive tom zakonu organizirajući masovna bdijenja za zaštitu obitelji.

Dva milijuna Italijana pridružilo se proslavi Dana obitelji kojim su u središtu Rima protiv zakona o životnom partnestvu krajem prošlog mjeseca. Na poziv organizacijskog odbora na skupu se obratila i dr. Željka Markić ispred Udruge U ime obitelji. Dr. Markić je u svojem obraćanju naglasila da je upravo Rimsko, predkršćansko pravo definiralo brak kao zajednicu žene i muškarca koji se ujedinjuju da bi imali djecu. Kršćanstvo je definiciji braka kasnije dodalo kao uvjet ljubav.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža