Svjedočanstvo majke Ivane koja unatoč pritiscima nije napravila pobačaj, rodila je Roka i nije požalila
24. svibnja 2023.

Na zagrebačkom Hodu za život ove je subote svjedočila Ivana Vrdoljak, hrabra mama koja je odlučila roditi unatoč, gotovo nemogućim životnim okolnostima. Njezino svjedočanstvo koje je izrekla na Ribnjaku pročitajte u cijelosti.

ivana
Foto: Suzana Pustaj i Ivan Ulamec

”Ja sam Ivana Vrdoljak. Imam 33. godine i iz Omiša sam. Živjela sam u Njemačkoj sa partnerom kad sam ostala u drugom stanju. On nije želio dijete. Vršio je pritisak da abortiram. Toliko je želio da se riješim djeteta da je dogovorio pobačaj u jednoj klinici, platio i odvezao me da to učinim. Tako sam sa zadnjih 20 eura Flix busom pobjegla sam u Hrvatsku.

>Zagrebački Hod za život: Na tisuće ljudi, nevjerojatna svjedočanstva i snažne poruke – recite DA životu!
>Hod za život u Zagrebu i Vinkovcima: Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta

Nisam imala posao, nisam se imala kome obratiti za pomoć. Bila sam sama sa bebom u trbuhu. Netko mi je preporučio da ima tko će mi pomoći. Tako sam se obratila za pomoć dobrim ljudima i 5 mjeseci kasnije rodila našeg Roka u udruzi Betlehem.

Rokov tata nije pitao za njega svih devet mjeseci trudnoće. Nakon što sam pobjegla od pobačaja u Hrvatsku, nismo se uopće čuli.

Prije dva tjedna me nazvao da bi došao u Zagreb vidjeti sina. Kad ga je primio u naručje, podigao ga je i rekao: „Roko, oprosti mi“

Tata je svom Roku donio mali dres Hajduka na kojem piše, VRIDILO SE RODITI! Evo moj sine: Vridilo se roditi!”, poručila je Ivana Vrdoljak svome Roku i okupljenima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža