Supružnici Kovačić: Zahvalni smo biološkoj majci našeg sina koja mu je unatoč pritiscima odlučila dati život
24. svibnja 2023.

Hod za život u Zagrebu i ove godine okupio je tisuće ljude, a mogla su se čuti i brojna lijepa i snažna svjedočanstva. Jedno takvo imaju i supružnici Kovačić, Ivana i Robert, koji svjedoče o posvojenju.

“Ispričat ću vam jednu priču, priču o mladoj ženskoj osobi koja je bila sretna i zaljubljena. No u jednom trenu sve se promijenilo, saznala je da je trudna. U tom trenutku bila je suočena s velikom, životnom i teškom odlukom – što učiniti? Bez podrške partnera, obitelji, pod pritiskom životnih okolnosti i njene okoline razmišljala je o svim opcijama. I naposljetku donijela čvrstu odluku – želim svome djetetu dati život i budućnost! Iako je ovo izmišljena priča, s kojom će se možda neki moći poistovjetiti, djelomično je to i priča majke našeg posvojenog sina. I ona je, suočena s nepovoljnim okolnostima, donijela tešku, ali hrabru odluku”, počinje svoju priču Ivana.

Svjedočanstvo majke Ivane koja unatoč pritiscima nije napravila pobačaj, rodila je Roka i nije požalila

Tako sam se obratila za pomoć dobrim ljudima i 5 mjeseci kasnije rodila našeg Roka u udruzi Betlehem.

Postoji mnogo obitelji koje čeznu pružiti ljubav, dom i prihvaćanje

“S druge strane, moja supruga Ivana i ja smo dugi niz godina pokušavali realizirati biološko roditeljstvo. Čeznuli smo za time da postanemo roditelji i da se naša obitelj poveća. No u tijeku našeg braka, neovisno o našoj biološkoj djeci, rodila se i želja da se otvorimo prema djeci koja već jesu rođena, ali nisu imala prilike odrastati u svojoj biološkoj obitelji. Pri tome nam je u srcu gorio stih iz Biblije, evanđelje po Mateju 18:5 u kojem Gospodin Isus kaže: ‘Tko radi mene primi jedno ovakvo dijete, mene prima’. Nakon naše konačne odluke prijavili smo se u Centar za socijalnu skrb i uz pomoć svih dobrih ljudi koji sudjeluju u procesu dobivanja statusa posvojitelja, dobili smo Rješenje te ušli u Registar posvojitelja. Ubrzo nakon toga postali smo roditelji jedne prekrasne bebe dječaka i naša želja se ispunila”, nastavlja Robert.

>Zagrebački Hod za život: Na tisuće ljudi, nevjerojatna svjedočanstva i snažne poruke – recite DA životu!

“I danas zajedno stojimo pred vama sretni i zahvalni, iznimno zahvalni biološkoj majci našeg sina koja je unatoč okolnostima i pritiscima ipak odlučila našem sinu dati život, budućnost i nadu. Dala mu je priliku da bude voljen i da voli te da bude dio naše obitelji koja više ne može zamisliti svijet u kojem on ne postoji. Divno je gledati ga kako raste i zamišljati kakav će biti u budućnosti.

Našim svjedočanstvom želimo pokazati da postoji alternativa, postoji mnogo obitelji poput nas koji čeznu postati roditelji, pružiti ljubav, dom i prihvaćanje. Po mom saznanju i preko 1.000 obitelji koje su u Registru posvojitelja. Samo u našim prijateljskim krugovima postoji nekolicina bliskih prijatelja koji su se, neovisno o tome što imaju svoju biološku djecu, odlučili i na posvajanje djece.
I zato za kraj želimo reći: NE zaustavljaj otkucaje srca, pruži svom djetetu priliku da bude voljen i da voli”, zaključila je Ivana.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža