Sud oslobodio krivnje Britanku koja je transseksualca nazvala muškarcem
18. prosinca 2020.

Nakon svađe s odvjetnicom i transrodnim aktivistom Stephanie Hayden (rođeni muškarac, no pravno žena prema rodnom certifikatu dobivenom 2017. godine), majka dvoje djece Kate Scottow osuđena je prema Zakonu o komunikacijama, jer je “korištenjem društvenih mreža uzrokovala nevolju, neugodnost ili bespotrebnu tjeskobu drugome”, no viši je sud tu presudu odbacio.

U prosincu 2019. godine troje policajaca uhitilo je Kate Scottow u njezinom domu pred dvoje male djece i privelo je u policijsku postaju. Iako je nakon sedam sati puštena iz pritvora, ova 38-godišnjakinja i dalje nije dobila natrag laptop i mobitel koje joj je policija zaplijenila, za što tvrdi da onemogućuje njen diplomski studij forenzičke psihologije.

“Uhitilo me je troje policajaca u mom domu, pred mojom autističnom desetogodišnjom kćeri i 20-mjesečnim sinom kojeg još dojim. Tada sam pritvorena na sedam sati u ćeliji bez sanitarnih proizvoda. Uhićena sam za maltretiranje i zlonamjernu komunikaciju jer sam prozvala nekoga i oslovila ga krivim rodom na Twitteru”, napisala je nakon uhićenja Scottow.

Okružna sutkinja Margaret Dodds zaključila je da je Scottow prekršila “pravilo” da “bude ljubazna” te propisala kaznu, ali Lord Justice Bean i Justice Warby na višem sudu poništili su njezinu presudu.

“Sutkinja je propisala kaznu za neljubaznost i prozivanje drugih. Tužiteljstvo zaključuje  kako kazna propisana za govor mržnje prema članku 127 Zakona o komunikacijama, predstavlja miješanje države u slobodu izražavanja.”, rekao je sudac Justice Warby.

Mišljenja su kako je slučaj trebalo odbaciti, javlja Breitbart.

“Ovo je bila najteža bitka u mojoj borbi koja je imala dubok utjecaj na sve aspekte mog života, od karijere do zdravlja i braka”, rekla je Scottow u komentaru za Telegraph, pozdravivši presudu u svoju korist.

“Ovo je pobjeda za slobodu govora koja potvrđuje da nitko nema pravo da se ne vrijeđa.”, poručila je i dodala:

>Višnja Starešina: Njemačko istraživanje o sigurnosti žena provedeno je tako da se izbjegne svako povezivanje s imigrantima

>Kaos političke korektnosti: Riječki morčići na udaru kao rasistički

“To je jedno od najosnovnijih prava svakog živog bića u demokratskom društvu – pravo na slobodu govora koje se sada napada. Žene koje se bore za svoja prava protiv agresivnog LGBT lobija ušutkane su posljednje tri godine. Nadam se da im ovaj sud daje nadu.”

Toby Young,iz Sindikata za slobodu govora, dodaje da se “nada da će ova presuda poslati poruku”.

“Natjerali su policajce da vrijeme provode pregledavajući društvene mreže. Oni bi trebali nadzirati naše ulice, a ne naše tweetove.”

Glavni pravni savjetnik Sindikata slobodnog govora Bryn Harris pozdravio je odluku višeg suda kao „pozitivan znak da će pravosuđe snažno izvršavati svoju nadležnost i kontrolirati svojeglave suce na nižim sudovima koji kao da se ne mogu sjetiti obveze zaštite slobode izraza.”

“Suci u ovom slučaju s pravom su podsjetili da sloboda vrijeđanja nije ograničena lakom” obvezom da budete ljubazni “koju izriče donji sudac”, dodao je Harris.

Nakon uhićenja Britanke, reagirao je i Donald Trump Jr.

“Jesmo li više došli do prijelomne točke oko PC (politička korektnost op.a) Ovo je suludo i mora prestati”, napisao je u objavi na Twitteru.

I Boris Johnson je poručio kako bi se umjesto komentarima na društvenim mrežama, policija trebala baviti “zločinima počinjeni noževima”.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža