Sisak u raspjevanom ozračju slavio život
12. lipnja 2021.

Sisak je danas, 12. lipnja, domaćin Drugog Hoda za život, obitelj i Hrvatsku pod geslom “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!”, javlja IKA.

Ni potres, niti pandemija nisu odgovorile mnoštvo u Sisku da javno iskaže svoju podršku zakonskoj zaštiti života nerođenog djeteta i njegove majke, ali i starijih osoba koje trebaju potporu.

Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Sisačko SRCE, šetnica Slave Štrigla, Katedrala uzvišenja sv. Križa.

Pratite uživo:

11.45

U tijeku je program ispred katedrale Uzvišenja sv. Križa

 11.20

Povorka Hoda za život stiže pred sisačku prvostolnicu.

11.15
Pogledajte povorku sisačkog Hoda za život koji je u tijeku.

Kolona prolazi šetnicom Slave Striegla.

11 sati

Krenula je svečana povorka Hoda za život.

Sudionici su spremni, uskoro kreće hod za život

10.30

Započelo je okupljanje sudionika ispred sisačkog SRCA.

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku se godine održava u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom svibnja i lipnja. Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, prvi su se puta Hodu pridružili Slavonski Brod i Imotski.

Cilj Hoda za život je skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem. Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život, poručuju organizatori.

Svih ovih proteklih godina, od 2016. godine, hodalo je više tisuća ljudi, miroljubivo, dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja kako bi iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Područje grada Siska i Sisačko-moslavačke županije samo je u razdoblju od 28. prosinca 2020. pogodio čak 931 potres.

Izvor: narod.hr/ika.hkm.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža