U ime obitelji

Sabor izabrao samo dva od četiri člana Programskog vijeća HRT-a: Diplomiranu veterinarku iz HEP-a i nekadašnjeg diplomata

Sabor izabrao samo dva od četiri člana Programskog vijeća HRT-a: Diplomiranu veterinarku iz HEP-a i nekadašnjeg diplomata

Hrvatski sabor u petak je izabrao samo dva od planirana četiri člana Programskog vijeća HRT-a: Lidiju Gašparović i Zdravka Kedžu, a ostali nisu dobili dovoljno glasova.

“Proglašavam da su za članove Programskog vijeća izabrani Gašparović i Kedžo”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon tajnog glasovanja u kojemu su izabrani dobili 79, odnosno 81 glas.

Četiri člana vijeća birala su se s liste od 12 kandidata koju je Saboru podnio Odbor za informatizaciju i medije. Na njoj su bili Krešimir Planinić iz udruge U ime obitelji, Josip Čerina koji je već bio član Programskog vijeća HRT-a, Franko Dota iz udruge Zagreb Pride, diplomirana veterinarka iz HEP-a Lidija Gašparović, povjesničar Tvrtko Jakovina, nekadašnji diplomat od 2000. do 2003. i predsjednik HRT-a Zdravko Kedžo, Petar Lovrić, kazališni redatelj Želimir Mesarić, nekadašnji direktora Programa za medije Sorosevog Inistituta Otvoreno društvo Aleksandar Milošević, Ivica Miškulin s Hrvatskog instituta za povijest, Tomislav Radić i bivši SDP-ov ministar kulture Antun Vujić.

Predloženi kandidati smatraju se izabranima, ako za njih glasuje većina od ukupnog broja saborskih zastupnika, dakle 76.

Programsko vijeće HRT-a ima ukupno 11 članova, devet bira Hrvatski sabor na mandat od četiri godine, dva člana biraju novinari i drugo kreativno osoblje HRT-a.

Tim izborom Sabor je zaključio 12. sjednicu.

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona Fotomontaža: narod.hr