U ime obitelji

Roditelji odgojitelji u Skupštini: ‘Očekujemo dobru i argumentiranu raspravu’

Roditelji odgojitelji u Skupštini: ‘Očekujemo dobru i argumentiranu raspravu’

“Očekujemo dobru i argumentiranu raspravu od strane oporbe. Koliko smo bili u kontaktu, svi predstavnici oporbenih klubova potvrdili su nam podizanje ruku u korist prijedloga, a prijedlog je poništenje štetne odluke o izmjenama mjere roditelj odgojitelj. Dakle, osim putem suda i u skupštini tražimo da se poništi ta nezakonita odluka o izmjenama – rekla je Ana Marija Berbić Lacko, predsjednica HURO-a za Narod.hr

O prijedlogu poništenja štetne odluke o roditeljima odgojiteljima, kojima su ukinuta stečena prava, raspravljat će se u četvrtak na sjednici Skupštine grada Zagreba. Kako su najavili, sjednici će prisustvovati i predstavnici Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO).

> U ime obitelji: Očekujemo brzu odluku ili privremenu mjeru Visokog upravnog suda

> Jeleč iz GI ‘U djeci je budućnost’: Odluka o ukidanju mjere roditelj odgojitelj protuzakonita je i past će

Teška situacija za 5770 obitelji

HURO je poslao priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) bit će prisutna na sjednici skupštine Grada Zagreba, na kojoj će se raspravljati i o prijedlogu poništenja štetne odluke o roditeljima odgojiteljima. Udruga je sa svojim članstvom maksimalno sudjelovala i u javnom savjetovanju vezanom uz prijedlog o poništenju odluke.

“Gradonačelnik se neodgovorno ponio”

Naime, ovom štetnom odlukom grad Zagreb je doveo oko 5770 korisnika mjere RO u vrlo tešku situaciju, istovremeno ne ponudivši prave kompenzacijske mjere, a gradonačelnik i gradsko poglavarstvo zapravo su se potpuno neodgovorno ponijeli prema oko 5770 obitelji grada Zagreba. Ova sjednica prilika je da se navedeno ispravi i štetna odluka poništi.

Također, vezano uz sudski zahtjev o ocjeni zakonitosti nevedene odluke, a koju je HURO predao na Visoki upravni sud RH, i grad Zagreb je na zahtjev navedenog suda poslao svoje očitovanje.

“Ne podržavamo prosvjed”

Ujedno, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja koja je osnovana 2017. i okuplja najveći broj korisnika prava na mjeru roditelj odgojitelj, nije organizator niti podržavamo sutrašnji prosvjed, sve to naši članovi znaju i time nisu pozvani niti sudjelovati u istome. Angažirali smo se na konkretnim aktivnostima oko osporavanja odluke u Skupštini, sudskom postupku ocjene zakonitosti, te nizom sastanaka s državnim tijelima, a sam prosvjed nije trenutno u planu ove udruge” – stoji u priopćenju.

Izvor: narod.hr