Ravnatelj Nacionalnog instituta za zdravlje financira 80 % istraživanja u kojima se koristilo dijelovima tijela pobačenih beba
12. studenoga 2022.

Kada je riječ o jezivoj upotrebi dijelova tijela pobačenih beba za sumnjiva znanstvena istraživanja u Americi, novo izvješće pokazuje da iza većine njihova financiranja stoji ravnatelj Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH) Anthony Fauci, donosi portal LifeNews.com.

NIH, kojim upravlja Fauci, s 27 milijuna dolara poreznih obveznika financira istraživanja koja uključuju tkiva ili dijelove tijela beba ubijenih pobačajem. Odnosno, otprilike 80 % sredstava za sva takva istraživanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Fox News donosi više:

White Coat Waste Project (WCW), organizacija koja se protivi eksperimentiranju na životinjama, pregledala je podatke NIH-a da bi utvrdila opseg financiranja. To uključuje financijsku potporu za zahvate poput transplantacije fetalnih pluća, jetre i timusa miševima.

Većinu prijavljenih sredstava – 79,8 % – dobiva  Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti (NIAID). Njime upravlja glavni medicinski savjetnik Bijele kuće dr. Anthony Fauci. Sveukupno, NIH očekuje da će potrošiti 88 milijuna dolara na tu vrstu istraživanja u fiskalnoj godini 2022.

Jetra, oči i pluća fetusa korištena su u istraživanjima

Jedna studija uključivala je humaniziranje miševa putem „rekonstitucije s ljudskom fetalnom jetrom      (17-22 tjedna gestacijske dobi)“. Do sada taj je projekt financiran bespovratnim sredstvima NIAID-a u više navrata, uključujući više od 20 milijuna dolara između 2014. i 2018.

Druga studija, koju je financirao Nacionalni institut za oči, uključivala je proučavanje fetalnih očnih stanica. Ta studija navodi da su očne stanice dobivene od biotehnološke tvrtke Advanced Biosciences Resources, koja je bila na udaru kritike zbog povezanosti s organizacijom Planned Parenthood. Fetalna pluća također su presađena u miševe kao dio savezno financiranog istraživanja sa Sveučilištem Wyoming i Sveučilištem Sjeverna Karolina – Chapel Hill.

NIH i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (HHS) nisu odgovorili na zahtjeve Fox Newsa za komentarom.

Christine McPherson, voditeljica razvoja WCW-a, dala je izjavu za Fox. „Većina republikanskih i demokratskih poreznih obveznika ne želi biti prisiljena plaćati sveučilišnim bijelim kutama desetke milijuna dolara svake godine u svrhu presađivanja prstiju, tjemena, očiju i ostalih dijelova pobačenih ljudskih fetusa u majmune i miševe za pokuse nalik noćnim morama.“

Implantirali dijelove beba na glodavce

Nedavno je Sveučilište u Pittsburghu nastavilo braniti svoje jezive eksperimente. Oni uključuju implantaciju vlasišta pobačenih beba na glodavce i druga istraživanja s dijelovima tijela pobačenih beba. Pozvali su se na novu istragu koja je pokazala da je njihovo istraživanje „potpuno u skladu“ s državnim i saveznim zakonima.

Sveučilište je naručilo vanjsku istragu prošle godine. Razlog je bio jer su organizacije Judicial Watch i Center for Medical Progress iznijele dokaze da su bebe potencijalno bile žive tijekom pobačaja i drugih uznemirujućih praksi na Sveučilištu. Dokazi potječu iz dokumenata koje su dobili od američkog Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi putem Zahtjeva o slobodnom pristupu informacijama.

Sveučilište je u više navrata odbacivalo sve optužbe o nedjelima. Sada se poziva na nalaze nove istrage da bi podržalo svoju neetičku istraživačku praksu.

Jedan užasan eksperiment na Sveučilištu uključivao je skalpiranje beba pobačenih u drugom tromjesečju. Zatim su presađena njihova tjemena na glodavce kako bi se proučavao ljudski imuni sustav. Istraživači sa Sveučilišta u Pittsburghu 2020. godine u časopisu Scientific Reports objavili su rezultate studije, kao i fotografije koje prikazuju pramenove kose beba koje rastu na glodavcima.

Jezivi pokusi plaćani novcima poreznih obveznika

Faucijev Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti poslao je milijune dolara poreznih obveznika na Sveučilište u Pittsburghu. Novac je uložen za provođenje jezivih pokusa s dijelovima tijela pobačenih beba – od kojih su neke potencijalno živorođene, objavila je u utorak skupina pro-life i političkih čelnika.

U studiji su se znanstvenici koristili skalpovima beba pobačenih između 18. i 20. tjedna trudnoće. Cilj je bio stvoriti „humanizirane“ miševe i štakore za proučavanje ljudskog imunog sustava. Istraživači su to opisali kao fullthickness human skin („ljudsku kožu pune debljine“). Uz svoj članak, znanstvenici su objavili fotografije svog eksperimenta – užasne slike koje prikazuju pramenove bebine kose kako rastu na glodavcima.

Udruga Center for Medical Progress i nekoliko liječnika, uključujući i neke koji inače podržavaju pobačaj, ukazali su na dokumente i izjave sveučilišnih dužnosnika. Te informacije daju naslutiti da su srca nekih pobačenih beba još uvijek mogla kucati u trenutku kada su se njihovi organi uzimali za znanstvena istraživanja.

Sumnja u neovisnost istrage koju je Sveučilište naručilo

Prošle godine David Daleiden, osnivač udruge Center for Medical Progress, izrazio je sumnju u neovisnost istrage u intervjuu za portal The Fix.

„Znakovito je da Sveučilište u Pittsburghu smatra da se angažiranje odvjetničke tvrtke na neki način računa kao ‘neovisna’ revizija njihovih barbarskih eksperimenata s dijelovima tijela pobačenih beba“, rekao je Daleiden. „Svatko tko želi pravu istragu trebao bi pogledati dokument koji je zatražilo gotovo 100 predstavnika Kongresa u vezi s navedenim eksperimentima.“

Na raspravi o dodjeli sredstava u Kongresu u svibnju 2021., Fauci je upitan o NIAID-ovom financiranju eksperimenata Sveučilišta u Pittsburghu. To su bili eksperimenti u kojima su skalpovi pobačenih fetusa starih 18-20 tjedana presađivani na štakore. Upitan je i je li agencija svjesna odakle fetusi dolaze. Fauci je odgovorio da je studija prošla „sve odgovarajuće smjernice i nadzor“.

Daleiden je Faucijev odgovor prozvao „nečuvenim“. Rekao je da se netaknuti skalpovi koji se mogu vidjeti na slikama uključenim u studiju mogu dobiti u prikazanoj veličini samo pobačajem djelomičnim porodom. „Neoštećene glave“ se ne bi mogle dobiti putem „pobačaja komadanjem prilikom kojeg se lubanja zgnječi“, objasnio je Daleiden.

Sveučilište: rasadnik tkiva dijelova tijela pobačene djece

Otkako su Center for Medical Progress i Judicial Watch objavili svoje dokumente, državni i savezni zakonodavci, pro-life organizacije i drugi pozivaju na istragu Sveučilišta.

U kolovozu je glasnogovornik Sveučilišta u Pittsburghu te optužbe nazvao „neodgovornim i lažnim“ u izjavi za Fox News. Rekao je da se Sveučilište i njegovi partneri pridržavaju svih zakona, a samo Sveučilište ne obavlja pobačaje.

No Sveučilište se godinama koristilo novcem američkih poreznih obveznika da bi postalo „rasadnik tkiva“ dijelova tijela pobačene djece za znanstvena istraživanja. Prema dokumentima do kojih su došli Judicial Watch i Center for Medical Progress, Sveučilište je 2015. zatražilo 3,2 milijuna dolara za petogodišnje razdoblje, a do sada je dobilo najmanje 2,7 milijuna dolara.

Centar za medicinski napredak priopćio je da Sveučilišni dokumenti i izjave potvrđuju da srca nekih pobačenih beba još uvijek kucaju dok im se bubrezi uzimaju za znanstvena istraživanja. Dokumenti također pokazuju da Sveučilišni program ima rasne kvote za dijelove tijela pobačenih beba.

Preveo/uredio: Tomislav Kaurloto/frendica.hr

Izvor: frendica.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža