Raste broj napada na štandove ‘U ime obitelji’
2. listopada 2014.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ priopćila je kako je u posljednjih nekoliko dana porastao broj napada na volontere i mjesta izjašnjavanja o potrebi raspisivanja referenduma o pravednijem izbornom sustavu. Kako broj potpisa raste, povećava se i agresivnost onih koji ne žele da hrvatski birači sami odlučuju o tome na koji će način birati svoje saborske zastupnike.

Nepoznati je muškarac u večernjim satima u srijedu na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu potrgao potpisnu knjigu “U ime obitelji”. Volonterke su ovaj incident prijavile policiji. „Kad je shvatio da volontiramo za inicijativu „U ime obitelji“ gospodin se naljutio i iz počeo trgati knjige“, rekla je volonterka „U ime obitelji“ Tena. U Puli je nepoznata djevojka, praveći se kako se želi potpisati u potpisnu knjigu, na stranici na kojoj je nedostajao samo jedan potpis, išarala cijelu stranicu i  nakon toga pobjegla, izvijestio je volonter Davor.

U nedjelju je štand inicijative „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ u Zagrebu osvanuo s potrganim plakatima s referendumskim pitanjem. Štand u Novom Jelkovcu tri je dana zaredom tijekom noći oštećivan, što su volonteri prijavili policiji.

Iz „U ime obitelji“ poručuju kako bez obzira na napade na štandove, trganje i šaranje potpisnih knjiga, onemogućavanje dovoljnog broja lokacija za izjašnjavanje i sl., u sljedećih nekoliko dana, do nedjelje 5. Listopada, inicijativa može prikupiti dovoljan broj potpisa, ako se građani udruže u zahtjevu za promjene – za bolji izborni sustav kroz referendum i nastave davati svoju podršku referendumu – kroz volontiranje i davanje svojih potpisa.

Stoga, inicijativa „U ime obitelji“ poziva sve građane da se pridruže stotinama volontera koji već sada, nesebično omogućavaju prikupljanje potpisa i stotinama tisuća građana koji su svojim potpisom već zatražili raspisivanje referenduma koji će omogućiti stvarne promjene u Hrvatskoj.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža