Protjerani Soros ne posustaje: S nove adrese u Berlinu i dalje stvara pritisak Mađarima
18. prosinca 2018.

Zaklada američkog milijardera Georgea Sorosa morala je napustiti Budimpeštu nakon intenzivne kampanje mađarske vlade protiv nje, ali najavljuje da neće odustati od svog rada u Mađarskoj.

Usprkos tome što je izbačena iz Mađarske u kojoj je 1984. otvorila svoj prvi ured, Zaklada Otvoreno društvo smatra da njezina misija nije bila neuspješna.

Sorosevo Otvoreno društvo povlači se iz Mađarske

“Rekao bih da je naša misija pred ispitima i izazovima, ali ne odustajemo”, kazao je Goran Buldioski, voditelj novog regionalnog ureda Zaklade u Berlinu. “Preselili smo ured, ali naš rad u Mađarskoj neće se smanjiti”, poručio je, dodavši kako se “mentalno i programski nisu preselili”.

> Orban: Soros je na čelu velike mafijaške mreže, financira NVO i krijumčare ljudima

Plaćenici

Viktor Orban je Sorosu zamjerio orkestriranje priljeva migranata u Europu, a više od dvije tisuće njegovih suradnika proglasio je “plaćenicima”.

Orban je upozorio da su političari u Berlinu, Bruxellesu i Parizu “izvor opasnosti”, jer pritišću Mađarsku da prihvati “politike kojima su vlastite zemlje pretvorile u useljeničke države čime su otvorile vrata propasti kršćanstva i širenju islama. U vezi s migrantima kritizirao je između ostalog i američkog milijardera i aktivista Georgea Sorosa kojega optužuje da stoji iza plana uvoza migranata u Europu.

> Orban predstavio zakon kojim zabranjuje nevladine udruge koje su prijetnja nacionalnoj sigurnosti – poput one Georgea Sorosa

Soros, zagovornik globalizma i otvorenih granica, je u programskom tekstu za rješavanje migrantske krize u rujnu 2015. na internetskoj stranici Project Syndicate objavio kako “Europska unija mora godišnje primati najmanje milijun migranata u dogledno vrijeme te da taj teret mora pošteno raspodijeliti. Pri tome se mora poštivati želje migranata kao i pojedinih zemalja kako bi ih se smjestilo uz uporabu najmanje moguće prisile”, tvrdi.

“Sigurni kanali moraju se uspostaviti za migrante do njihovih zemalja odredišta, a EU isto tako mora osigurati 15.000 eura po migrantu prve dvije godine te da do tih sredstava može doći izdavanjem dugoročnih obveznica”, navodi dalje.

Orbanova vlada koja zagovara nacionalne interese podnijela je parlamentu i zakon koji bi ovlastio ministra unutarnjih poslova da zabrani nevladine organizacije(NVO) koje podržavaju migraciju i predstavljaju “nacionalni sigurnosni rizik”. Zakon predviđa 25 posto poreza na strane donacije nevladinim organizacijama koje podržavaju migraciju u Mađarskoj u svrhu odvraćanja ilegalne imigracije.

U članku za politički časopis Foreign Policy u srpnju 2016. Soros je sugerirao da bi Europa mogla prihvatiti 300 tisuća izbjeglica godišnje, izravno iz Turske, Jordana i Libanona, smatrajući to rješenjem za nedostatak radne snage na kontinentu.

Briga za mađarske interese

Viktor Orban nije prikrivao strah za opstojnost mađarske kulture i tradicije i da njenu ulogu vidi kao branika protiv migracije te se žustro bori protiv “Soroseva plana”, smatrajući njegovu udrugu predatorskom nevladinom organizacije koja ima cilj da Europu preplavi migrantima i stvorio “transnacionalno carstvo”.

> (FOTO, VIDEO) Orban najavio borbu protiv Soroseva plana: ‘Strastveno volimo Mađarsku i za nju bismo sve učinili’

Farage smatra da treba ‘istražiti Soroseve aktivnosti u potkopavanju politika zapadnih zemalja’

Zaklada, koja ima godišnji proračun nešto preko milijardu dolara i “zagovara ljudska prava, pravdu i demokraciju”, u svibnju je donijela konačnu odluku o prestanku rada u Mađarskoj i preseljenju u Njemačku. Mađarska vlada je na to odgovorila da “neće roniti krokodilske suze” te je plan o rušenju mađarskih nacionalnih interesa propao.

Baza u Berlinu

Danas u Berlinu djeluje više od 80 ljudi, a taj bi broj trebao narasti na 150 do 200 zaposlenika, otkriva Buldioski iz Sorosove zaklade. I dalje imaju namjeru utjecati na Mađarsku i vršiti pritisak.

 

Izvor: narod.hr/hina

Foto: fotomontaža (narod.hr)

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža