Promatranje izbora – do 20 sati
28. prosinca 2014.

Udruga “U ime obitelji” primila je do 20 sati izvještaj od svojih promatrača sa 105 biračkih mjesta.

Na birališta je, prema podacima Udruge “U ime obitelji”, izašlo 48,8% birača, što je više nego na prošlim predsjedničkim izborima 2009., kada je u prvom krugu izašlo 43,96 % birača.

Udruga “U ime obitelji” primila je višestruke prijave građana da se na biračkim popisima na biračkim mjestima nalaze pokojnici.

Na biračkom mjestu u Zagrebu radi 21 listića viška u kutiji bit će vjerojatno potrebno ponoviti glasovanje.

Na nekoliko mjesta promatrači su dojavili kako su promatrači političkih stranaka potpisali bjanko zapisnike.

Udruga “U ime obitelji” i dalje prikuplja podatke sa terena i uspoređuje ih sa rezultatima koje objavljuje Državno izborno povjerenstvo te i na taj način kontrolira regularnost izbora.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža