Promatranje izbora – izlaznost do 15.30 sati
28. prosinca 2014.

Udruga “U ime obitelji” primila je do 15.30 sati izvještaj od svojih promatrača s 230 biračkih mjesta.

Do 15.30 sati na birališta je, prema procjenama Udruge “U ime obitelji”, izašlo oko 31 % birača, što je više nego na prošlim izborima, unatoč vremenskim neprilikama.

Naši promatrači primijetili su da glasačke kutije nisu zatvorene, kao dosad, pečaćenjem, već je vrpca uz stijenku kutije zalijepljena naljepnicom.

Primjerice, jedan građanin dojavio je kako je “u općini Nuštar na biračkom mjestu u općinskoj zgradi oko 7.30 sati uočio da izborna kutija nije zatvorena pečaćenjem, kako je to bilo na prethodnim izborima, već je trobojna vrpca uz stijenku kutije zalijepljena naljepnicom kvadratnog oblika bez jasno vidljivih oznaka.

Članica biračkog odbora mu je pojasnila da je taj novitet propisalo Državno izborno povjerenstvo. Ovakav način zatvaranja izbornih kutija, kao i manipulativni brojevi birača u Hrvatskoj bude opravdanu sumnju u nepristran, kvalitetan i transparentan rad Državnog izbornog povjerenstva”, smatra građanin.

Nekoliko promatrača “U ime obitelji” doživjelo je vrijeđanja na nekoliko mjesta u RH.

U gradu Zagrebu članica biračkog odbora bila je pod utjecajem alkohola, te je nakon primjedbe promatrača udaljena s biračkog mjesta.
Udruga “U ime obitelji” DIP-u je prijavila 682 promatračakoji su raspoređeni po cijeloj Hrvatskoj, najviše u gradu Zagrebu.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža