Predsjednica EK prijeti Poljskoj i najavljuje da će se zalagati za priznavanje ‘homoseksualnog roditeljstva’ u svim članicama EU
24. rujna 2020.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u svom govoru održanom 16.9. o stanju u EU, najavila je da će vršiti pritisak na sve države članice da izjednače homoseksualne zajednice s brakom između muškarca i žene i omoguće imanje djece homoseksualnim parovima. “Ako ste roditelj u jednoj zemlji, roditelj ste u svakoj zemlji.”, rekla je von der Leyen.

Ovaj nastavak napada EK na suverenost država članica da odlučuju o svojoj unutarnjoj politici u skladu s vrijednostima svojih građana i kršenje načela supsidijarnosti dolazi od novoizabrane predsjednice EK von der Leyen, ujedno i članice njemačke Kršćansko-demokratske unije te Europske pučke stranke, kojoj pripada i HDZ Andreja Plenkovića.

Von der Leyen je je u svom govoru zaprijetila Poljskoj rekavši da “LGBTQI-free zonama” nema mjesta u Europskoj uniji te je najavila da će Europska komisija donijeti novu strategiju za “jačanje LGBTQI prava”, čime je nastavila širiti fake news da je Poljska uvela “LGBT-free zone”, koje je već demantirao poljski ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro.

Zibro je u intervjuu prošli mjesec istaknuo da takve zone ne postoje odnosno da postoje “zone slobodne od LGBT ideologije” te je upozorio da agresivno nametanje nečijih seksualnih sklonosti, nasilni zahtjev za omogućavanje “istospolnog braka” i posvajanje djece od homoseksualnih parova predstavlja ozbiljan problem.

> Poljski ministar pravosuđa: ‘U Poljskoj ne postoje ‘LGBT-free zone’ već zone slobodne od LGBT ideologije’

Naime, u proteklih godinu dana oko 100 gradova i općina u Poljskoj proglasilo se “zonama slobodnim od LGBT ideologije”, što čini oko trećinu teritorija Poljske, zbog čega je Europska unija od srpnja ove godine tim općinama i gradovima uskratila financiranje iz strukturnih i kohezijskih fondova.

> Poljska uvodi ustavnu zaštitu djece: zabranu udomljavanja/posvajanja homoseksualnim parovima

U svjetlu nedavnih događaja u Hrvatskoj – odluke Ustavnog suda u vezi Zakona o udomiteljstvu i dodjele djece homoseksualnom paru Šegoti i Kožiću od strane Centra za socijalnu skrb Zagreb, jasno je i da Vlada Andreja Plenkovića provodi LGBT politike Europske unije – suprotne volji hrvatskih građana jasno izraženih na referendumu o braku i najboljem interesu djeteta.

> Plenković ukorio Beroša zbog izjave o udomljavanju/posvajanju djece od homoseksualnih parova

> Plenković proveo SDP-ovu politiku: Ministar Aladrović dvoje djece dao na udomljavanje/posvajanje homoseksualnom paru

> Kako su glasovali ustavni suci, izabrani dogovorom HDZ-a i SDP-a, u slučaju udomljavanja djece od homoseksualnih parova?

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža