Pozivamo građane da se jave s informacijama o blogu Matije Babića
16. lipnja 2015.

Matija Babić, vlasnik portala Index.hr tužio je portal Narod.hr i udrugu U ime obitelji  zbog objave Priopćenja Inicijative „Ne dirajte djecu“ pod naslovom „Samozvani pedofil Matija Babić aktivno promiče seksualizaciju djece u Hrvatskoj“. G. Matija Babić je podnio tužbu protiv Udruge zbog naknade štete jer tvrdi da su objavom Priopćenja povrijeđeni njegovi „dostojanstvo, ugled i čast“.

Jučer je  objavljena nepravomoćna presuda Općinskog suda u Zagrebu kojom je djelomično usvojen tužbeni zahtjev tužitelja te je  portalu Narod,hr naloženo da isplati  određeni novčani iznos.

Portal Narod.hr prenio je Priopćenje Inicijative „Ne dirajte djecu“ pod naslovom „Samozvani pedofil Matija  Babić….“ jer  je na svom blogu objavljenom 2006. Babić sam sebe, prema našim saznanjima“ tako nazvao i opisao.

Međutim,  Matija Babić je, prema navedenoj Presudi, izjavio: „ Tvrdim da nikad nisam bio na Madagaskaru niti sam napisao tekst takvog sadržaja te stoga smatram da su navodi tuženika izmišljotina“, te s obzirom na to da je sutkinja povjerovala iskazu tužitelja i u Presudi navela: „ Uvidom u spis internetske stranice ugašenog bloga tužitelja (tzv. Screen shot), koji je dostavljen u spis kao dokaz o postojanju članka tužitelja objavljenog na njegovom blogu,utvrđeno je da je isti napravljen sa internetske stranice pod oznakom servera i domene matija.bloger.index.hr.  Jedini sadržaj te stranice koji se prikaže klikom na navedenu web adresu jest: Ja sam Matija Babić. Sud utvrđuje da je navedenosamo dokaz o postojanju bloga tužitelja, koji više nije aktivan, prema priznanju samog tužitelja. Međutim, poveznicu koja je označena na dostavljenom ispisu te stranice oznake „matija.bloger.index.hr/post/ja-sam-pedofil-na-madagaskaru/83787.aspx, ovaj sud ne smatra dokazom postojanja članka tužitelja koji se spominje u spornom priopćenju objavljenom na stranicama tuženika“.

Ovim putem molimo sve one koji su navedeni blog Matije Babića vidjeli, pročitali i koji mogu potvrditi da je isti postojao, da se jave e-mailom na adresu Udruge U ime obitelji (info@uimeobitelji.net, naznaka BLOG MATIJE BABIĆA) te nam na  taj način  pomognu doazati da je na blogu g. Babića zaista objavljen članak takvog sadržaja kojim je sam sebe opisivao kao pedofila

Naime, uvjereni smo da je navedeni članak postojao te Vas upravo zbog svega navedenog molimo da nam se javite u roku od 8 dana, ako imate bilo kakvih BITNIH saznanja o navedenom članku, odnosno, ako posjedujete isti.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža