U ime obitelji

Epilog zamolbe: Čitatelji poslali stotine poruka s poveznicom na blog čije je postojanje Matija Babić negirao na sudu

Epilog zamolbe: Čitatelji poslali stotine poruka s poveznicom na blog čije je postojanje Matija Babić negirao na sudu

Nakon što je 16. lipnja, prijepodne, udruga ‘U ime obitelji’ zamolila čitatelje da se jave ako imaju bilo kakva saznanja o članku Matije Babića koji je uklonjen s njegovog bloga, redakcija portala narod.hr i udruga “U ime obitelji” tijekom dana zaprimila je mnoštvo poruka u kojima čitatelji donose poveznicu na članak pod naslovom “Ja sam pedofil na Madagaskaru“. Također, poziv su prenijeli i drugi portali.

Radi se o članku na koji se prošle godine referirala građanske inicijativa “Ne dirajte djecu”, čije je priopćenje prenio portal narod.hr. Zbog tog članka Matija Babić, vlasnik portala index.hr tužio je udrugu “U ime obitelji” zbog toga štu su, tvrdio je, povrijeđeni njegovi „dostojanstvo, ugled i čast“.

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Zagrebu djelomično je usvojen zahtjev tužitelja, a u samom tekstu presude navodi se kako Babić negira da je ikada napisao sličan tekst, a navode tuženika smatra običnom izmišljotinom.

Sutkinja je povjerovala iskazu tužitelja i u presudi, između ostalog, navela: “…poveznicu koja je označena na dostavljenom ispisu te stranice oznake „matija.bloger.index.hr/post/ja-sam-pedofil-na-madagaskaru/83787.aspx, ovaj sud ne smatra dokazom postojanja članka tužitelja koji se spominje u spornom priopćenju objavljenom na stranicama tuženika“. Ustvrdila je, naime, kako je blog ugašen i kako sama poveznica nije dokaz jer ne može utvrditi da je tekst na koji se poziva GI “Ne dirajte djecu” doista i postojao.

Sam Matija Babić obradovao se, doduše, nepravomoćnoj presudi i već objavio kako će podijeliti novac, što je i opisao na svom Facebook profilu.

Matija Babić FB

Kako smo istaknuli u uvodu, u sandučić Portala i Udruge cijeli dan su pristizale poruke u kojima čitatelji šalju poveznicu u kojoj se kroz web arhivu može pročitati tekst bloga čije postojanje je Babić negirao, a tvrdnje o njegovom postojanju nazvao izmišljotinom. Sadržaj bloga možete pročitati ovdje, a nakon što je on vidljiv, postavlja se pitanje hoće li Matija Babić, ako za ništa drugo, barem biti terećen zbog lažnog iskaza na sudu.

Izvor: narod.hr