U ime obitelji

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence: “Dobro je vidjeti da se ‘Unplanned’ prikazuje u kinima diljem zemlje”

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence: “Dobro je vidjeti da se ‘Unplanned’ prikazuje u kinima diljem zemlje”

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence je na svojem Twitter profilu podržao prikazivanje filma Neplanirano (Unplanned) o životnoj priči Abby Johnson, bivšoj ravnateljici klinike za pobačaj Planned Parenthood, koja je od zagovarateljice pobačaja postala zagovarateljica prava na život.“Dobro je vidjeti da kina diljem zemlje prikazuju film Neplanirano. Sve više i više Amerikanaca prepoznaje nepovredivost [ljudskog] života zbog snažnih priča poput ove”, napisao je Pence.

Film Neplanirano (Unplannedod samog početka prikazivanja napadaju feministički lobiji i abortivna industrija te traže zabranu prikazivanja Abbyjine životne priče. Tako je lanac klinika za pobačaje Planned parenthood optužio film da promovira “neistine … iskrivljene i netočne prikaze o zdravstvenoj skrbi”, iako pobačaj nije zdravstvena skrb.

Međutim, Unplanned je do danas zabilježio velik uspjeh i zaradio više od 19 milijuna dolara, navodi Box Office Mojo, a prikazan je u više od 1500 kina najvećih američkih kinoprikazivača poput Cinemarka, AMC Entertainmenta i Regal Entertainment grupe.

Zbog velikog interesa javnosti, gostovanje redatelja Chucka Konzelmana i Caryja Solomona i pretpremijera filma “Neplanirano” (Unplanned) održat će se u organizaciji udruge U ime obitelji dva dana zaredom – u četvrtak 21.11. i petak 22.11. u Zagrebu.

Pretpremijera filma u petak 22.11. je rasprodana u samo par dana, pa će se gostovanje redatelja i pretpremijera održati i u četvrtak, 21.11. u 19 sati u Kinu Forum, SD Stjepan Radić, za koje se ulaznice mogu kupiti na https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7334 ili na njihovim prodajnim mjestima.