Peternel postavio nekoliko važnih pitanja o izgnanim Hrvatima i djeci iz DR Konga te zaključio: ‘Cirkus’
8. veljače 2023.

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta komentirao je činjenicu da je država Zambija na ročištu putem državnog tužitelja Mahapea Libakenia zatražila obustavu postupka protiv osmero Hrvata i njihov izgon.

“Sud Hrvatima prekinuo proces i potjerao ih kući. Međutim ne smiju sa sobom povesti djecu, navodno hrvatske državljane čiji su postali roditelji.
Ako su nevini zašto djeca ne mogu s njima u novu domovinu? Ako pak papiri nisu ispravni, zašto su onda oslobođeni?
Što će Hrvatska kao država učiniti po pitanju zaštite svojih novih državljana koji ostaju u Zambiji? Ako neće ništa, zašto neće ništa i priznaje li time da ta djeca nisu hrvatski državljani?
C I R K U S”, objavio je Peternel.

> Zambija: Sudski postupak protiv 8 Hrvata prekinut, u roku od 48 sati moraju napustiti zemlju

>Primjer Ivone i Noah Kraljević i njihovih prijateljica: Kako transrodni/homoseksualni parovi ‘posvajaju’ djecu?

>Jeste li znali da trgovina ljudima uključuje i ilegalno posvajanje djece?

>Pilatovsko priopćenje Vrhovnog suda o aferi Zambija: Evo što je sporno

Podsjetimo, osmero hrvatskih državljana koji su uhićeni zbog sumnje na trgovinu djecom mora napustiti zemlju u roku 48 sati.

Država je podnijela zahtjev da se predmet obustavi prema odjeljku 88 (a) Zakona o kaznenom postupku, poglavlje 87 Zakona Zambije.

To znači da je postupak obustavljen, ali da i dalje postoji mogućnost da se vode novi postupci protiv istih osoba zbog sumnje na trgovinu djecom.

Sudac Dominic Makalicha, koji je odobrio zahtjev naglasio je da obustava nije oslobađajuća presuda, prenosi Mwebantu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža