U ime obitelji

UK: Majka podignula tužbu protiv vrtića koji je tjerao njenog četverogodišnjeg sina na gay paradu

UK: Majka podignula tužbu protiv vrtića koji je tjerao njenog četverogodišnjeg sina na gay paradu

Izzy Montague, majka iz Ujedinjenog Kraljevstva, tuži vrtić svog sina jer su ga prisilili na sudjelovanje u LGBT paradi bez njezina pristanka.

Slučaj se odnosi se na događaj u lipnju 2018. u  vrtiću Heavers Farm u južnom Norwoodu. Ravnatelj vrtića navodno je kazao Montague da njezin sin ne može odustati od odlaska na homoseksualnu povorku unatoč njezinim čvrstim kršćanskim uvjerenjima, prenosi Remix News.

Majka traži pravni postupak protiv vrtića na temelju izravne i neizravne diskriminacije, viktimizacije i kršenja zakonske obveze prema Zakonu o obrazovanju iz 1996. i Zakonu o ljudskim pravima iz 1998.

>UK blokirao škotski zakon koji omogućuje ‘promjenu spola’ izjavom osobe da ‘živi u drugom rodnom identitetu’
>LGBT+ organizacija tvrdi da djeca od dvije godine mogu prepoznati jesu li transrodna

Okružni sud u središnjem Londonu saznao je da je  vrtić poslao pismo svim roditeljima prije događaja u kojem je detaljno opisala kako LGBT marš namjerava “proslaviti različitosti” djece koja pohađaju vrtić  “koje njih i njihovu obitelj čine posebnima”.

Međutim, kada je gospođa Montague odgovorila na pismo tražeći dopuštenje da ispriča svog sina od sudjelovanja na tome, zbog straha da će biti “uključen u javno iskazivanje privrženosti stavovima koje ona ne prihvaća”, vrtić je odbio.

>Disney ne odustaje od homoseksualne propagande: Novi financijski fijasko crtića koji sada igra i u hrvatskim kinima

Predsjedavajući sudac opisao je gospođu Montague i njezinog supruga kao “pobožne nanovo rođene kršćane. Izjavio je da je tužiteljevo uvjerenje da se homoseksualnost “smatra najtežim od smrtnih grijeha”.

Pokušaj indoktriniranja

Tijekom sudskog saslušanja, gospođa Montague izrazila je svoju zabrinutost ne samo zbog ”marša ponosa”, već i zbog obrazovnog sadržaja koji se prikazuje njezinom četverogodišnjem sinu tijekom nastave. U jednoj knjizi koju su djeca čitala spominjala se istospolna obitelj.

Kada ju je vrtićki odvjetnik ispitivao o sadržaju pisma u kojemu se detaljno opisuje parada ponosa, majka je kazala da osjeća da je to bio pokušaj “indoktriniranja tako što se plasiralo da je to dio zakona ili britanskih vrijednosti, ili dio nacionalnog kurikuluma; pokušavao je prodati nešto što nitko nije htio kupiti.”

”Osjećala sam se kao da mi drži lekciju o nečemu što ima veze s britanskim vrijednostima i da se mi ne pridržavamo britanskih vrijednosti”, dodala je.

Kazala je sudu da je priznala važnost promicanja različitosti i jednakosti, ali vjeruje da se to može učiniti bez kršenja vjerskih uvjerenja pojedinaca. Odbacila je tvrdnju da je pismo poslano tijekom mjeseca ponosa, inzistirajući na tome da je “mjesec koji slavi seksualne stilove života problem svakog mjeseca.”

Gospođu Montague tijekom saslušanja podržava Kršćanski pravni centar, a ročište se nastavlja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Remix News