Natalija Kanački: Ovo što se događa je nevjerojatan rat koji koristi svu mašineriju podzemlja i nadzemlja
8. lipnja 2016.

U emisiji Markov trg, urednika i voditelja Marka Juriča, gostovali su dr. Natalija Kanački iz udruge U ime obitelji i novinar Tihomir Dujmović. Tema emisije je bila: hoće li desnica dovesti ljevicu na vlast?

Dr. Kanački je na upit kako ocjenjuje rad premijera Tihomira Oreškovića odgovorila da se u ovo kratko vrijeme, koje je obilježeno neviđenom hajkom, pokazao kao sposoban čovjek. “Hrvatska je u kratko vrijeme pokazala da može potaknuti razvoj, da može privući investicije. Ova je vlada za četiri mjeseca napravila više nego prethodna u četiri godine. Hrvatska treba stabilno gospodarstvo kako bi se spriječilo iseljavanje mladih. A tu se Orešković pokazao kao jedan stabilan čimbenik”, objasnila je Kanački.

Na pitanje što se događa u premijerovoj glavi, s obzirom na stavove o tome s kim bi trebao biti u koaliciji, dr. Kanački je odgovorila: “Orešković je dao jednu časnu mogućnost da lideri Mosta i HDZ-a časno odstupe. Po meni tu je Božo Petrov bolje odigrao jer je stavio svoj mandat na raspolaganje. To nismo vidjeli s druge strane, Karamarko nije stavio svoj mandat na raspolaganje. Zato sada imamo nastavak rata u vladi, Saboru itd. Ovo što se događa je nevjerojatan rat koji koristi svu mašineriju podzemlja i nadzemlja. Pogledajte i ovu kurikuralnu reformu. Ovo bi sve trebalo nekako smiriti, ako je moguće. U protivnom idemo na izbore i ponovo u nepoznato”.

Dujmović je objasnio da smatra da je za toliki negativan stav prema Karamarku, veliku ulogu odigrala taština. “Tko zna gdje su se oni posvadili, tko je kome što rekao. Međutim priča je otišla predaleko. Mislim da to nije hrvatski interes. Onaj tko dovede Milanovića na vlast je nacionalni izdajnik. Čija taština vrijedi budućnosti Hrvatske koju donosi Milanović. Pobjeda Milanovića znači Kurikulum u kojem će naša djeca učiti o ratu na jugoslavenskom prostoru. Treba i sutra živjeti, treba i sutra reći pogledajte kome ste Hrvatsku izručili”, rekao je Dujmović.

Dr. Kanački je dodala: “HDZ je trebao lako dobiti izbore nakon onakvog mandata SDP-ove vlade. Kako je moguće da HDZ nije izbore dobio s rezultatom koji ga ne bi tjerao u ovakve sulude koalicije na koje je prinuđen? Karamarko bi morao staviti svoj mandat na raspolaganje”.

Photo: snimak zaslona

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža