U ime obitelji

Nakon zatvaranja birališta U ime obitelji i dalje promatra izbore!

Nakon zatvaranja birališta U ime obitelji i dalje promatra izbore!

I nakon zatvaranja birališta, 347 promatrača udruge U ime obitelji još promatra izborni proces na svim razinama – provjerava točnost prebrojavanja glasačkih listića na biračkim mjestima, nadzire unos podataka na razini gradskih i općinskih izbornih povjerenstava, te također i u sjedištu Državnog izbornog povjerenstva APIS IT-a. Izuzetno je važno nastaviti promatranja kako bi se dobio uvid u cijeli izborni proces, radi otklanjanja mogućnosti manipulacije.

Važnost promatranja izbora komentirala je dr. Natalija Kanački, koordinatorica promatrača U ime obitelji:

“Ove godine usprkos brojnim prijavljenim nepravilnostima, koje su ipak bile od manje važnosti, izbori su prošli mirno i većinom uredno. Primjećuje se da sustav treba poboljšanja u vidu bolje edukacije biračkih odbora. Također, prije izbora se građanima trebaju pružiti cjelovite informacije o izbornom procesu i njihovim biračkim pravima, kako bi se smanjile nepravilnosti i zbunjenost birača na izborni dan. Nismo gotovi, nastavljamo promatranje do kraja!

Čestitam svim promatračima U ime obitelji na odlično obavljenom poslu, što promatranjem izbora vraćaju povjerenje građana u integritet izbornog procesa”, komentirala je Kanački.

 Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr