Nakon zatvaranja birališta U ime obitelji i dalje promatra izbore!
11. rujna 2016.

I nakon zatvaranja birališta, 347 promatrača udruge U ime obitelji još promatra izborni proces na svim razinama – provjerava točnost prebrojavanja glasačkih listića na biračkim mjestima, nadzire unos podataka na razini gradskih i općinskih izbornih povjerenstava, te također i u sjedištu Državnog izbornog povjerenstva APIS IT-a. Izuzetno je važno nastaviti promatranja kako bi se dobio uvid u cijeli izborni proces, radi otklanjanja mogućnosti manipulacije.

Važnost promatranja izbora komentirala je dr. Natalija Kanački, koordinatorica promatrača U ime obitelji:

“Ove godine usprkos brojnim prijavljenim nepravilnostima, koje su ipak bile od manje važnosti, izbori su prošli mirno i većinom uredno. Primjećuje se da sustav treba poboljšanja u vidu bolje edukacije biračkih odbora. Također, prije izbora se građanima trebaju pružiti cjelovite informacije o izbornom procesu i njihovim biračkim pravima, kako bi se smanjile nepravilnosti i zbunjenost birača na izborni dan. Nismo gotovi, nastavljamo promatranje do kraja!

Čestitam svim promatračima U ime obitelji na odlično obavljenom poslu, što promatranjem izbora vraćaju povjerenje građana u integritet izbornog procesa”, komentirala je Kanački.

 Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža