Najavljeni naredni Hodovi za život diljem Hrvatske: Vrijedni volonteri na trgovima, u parkovima…
28. svibnja 2024.

Ususret Hodovima za život u Kninu i Zadru, koji se održavaju 1. linja te onima u Opuzenu (Ploče+Metković), Sinju i Varaždinu koji su na rasporedu 8. lipnja, održane su promotivne aktivnosti.

>Hod za život u 15 gradova: Dođite u Zadar i Knin 1. lipnja

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 15 hrvatskih gradova. Deseci tisuća građana svojim će sudjelovanjem u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku kroz peti, šesti i deveti mjesec ove godine slaviti život, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom, svakim djetetom, majkom i ocem.

O aktivnostima su izvijestili iz organizacije Hoda za život na njihovim društvenim mrežama.

>Kekin u debati prozvala Hod za život, Bartulica joj odgovorio

Osim organizatora promotivnim aktivnostima prodružili su se i mnogobrojni volonteri.

Zainteresirani građani mogli su kupiti službene majice i druge proizvode s oznaka Hoda za život te i na taj način pomoći ovoj inicijativi.

Za život se hoda od 2016.

Prvi Hod za život održan je 2016.g. u Zagrebu, te se od tada svake godine broj gradova i sudionika povećava. Uz grad Sinj, po prvi puta za život hodat će se i u gradu Opuzenu, koji se ovoj rijeci života u dolini Neretve pridružio uz Ploče i Metković.

Želimo da Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.

Ova miroljubiva inicijativa građana potrebna je u svakom gradu i svakoj sredini, jer traži uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakog od nas počinje začećem. Već 18. dan od trenutka začeća djetetu kuca srce.

Sva ljudska bića prolaze isti put razvoja. Svi mi, proveli smo prvih devet mjeseci u tijelu svoje majke. I povezani smo zajedničkom stvarnošću da nam u tih prvih devet mjeseci, još intenzivnije nego inače u životu, treba ljubav i zaštita naše majke, oca i cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga.

Ove godine Hod za život održava se u čak 15 gradova. Sljedeći na rasporedu su Knin i Zadar 1. lipnja. Po prvi puta Hod će se održati u Sinju i Opuzenu.

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža