Hod za život u Imotskom najavljen velikom humanitarnom lutrijom
28. svibnja 2024.

Organizatori Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom organizirali su humanitarnu lutriju čiji je prihod namijenjen za najpotrebnije u našem društvu i za organizaciju samog Hoda. Hod za život u Imotskom će se održati 22.lipnja.

Lutrija se dijelila za donaciju u šest župa samostanskog okružja i sudjelovao je velik broj volontera. Izvlačenje brojnih nagrada koje su donirali sponzori održano je u ponedjeljak u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta uz prezentaciju o početku i razvoju ljudskog života koju je pripremila i vodila naša volonterka Matea Ćorić.

Iz prava na život proizlaze sva druga prava

Temeljno ljudsko pravo je pravo na život i iz ovog prava proizlaze sva druga prava, naglašeno je na skupu. I ovim prekrasnim susretom željeli smo naglasiti pravo trudnice da donese na svijet bebu, da bude sretna majka, bez pritiska okolice, poslodavca, obitelji. Ti pritisci majci često šalju poruku da joj je pobačaj kao jedini izlaz. Jedina opcija je život, poručili su sudionici skupa u Imotskom.

Hod-za-zivot-Imotski-112
Hod-za-zivot-Imotski-41
Hod-za-zivot-Imotski-31
Hod-za-zivot-Imotski-21
Hod-za-zivot-Imotski-111
Hod-za-zivot-Imotski-51
Hod-za-zivot-Imotski-131
Hod-za-zivot-Imotski-141
Hod-za-zivot-Imotski-101
Hod-za-zivot-Imotski-81
Hod-za-zivot-Imotski-71
Hod-za-zivot-Imotski-61
Hod-za-zivot-Imotski-112 Hod-za-zivot-Imotski-41 Hod-za-zivot-Imotski-31 Hod-za-zivot-Imotski-21 Hod-za-zivot-Imotski-111 Hod-za-zivot-Imotski-51 Hod-za-zivot-Imotski-131 Hod-za-zivot-Imotski-141 Hod-za-zivot-Imotski-101 Hod-za-zivot-Imotski-81 Hod-za-zivot-Imotski-71 Hod-za-zivot-Imotski-61

Prvi Hod za život održan je 2016.g. u Zagrebu, te se od tada svake godine broj gradova i sudionika povećava. Uz grad Sinj, po prvi puta za život hodat će se i u gradu Opuzenu, koji se ovoj rijeci života u dolini Neretve pridružio uz Ploče i Metković.

>Hod za život u Zagrebu obilježili velik broj ljudi, snažna svjedočanstva, odlična atmosfera...

Želimo da Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.

Ova miroljubiva inicijativa građana potrebna je u svakom gradu i svakoj sredini, jer traži uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakog od nas počinje začećem. Već 18. dan od trenutka začeća djetetu kuca srce.

Sva ljudska bića prolaze isti put razvoja. Svi mi, proveli smo prvih devet mjeseci u tijelu svoje majke. I povezani smo zajedničkom stvarnošću da nam u tih prvih devet mjeseci, još intenzivnije nego inače u životu, treba ljubav i zaštita naše majke, oca i cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga.

Ove godine Hod za život održava se u čak 15 gradovaSljedeći na rasporedu su Knin i Zadar 1. lipnja. Po prvi puta Hod će se održati u Sinju i Opuzenu.

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža