U ime obitelji

Najava – Zadar – Tribina “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”

Najava – Zadar – Tribina “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ Zadarska županija organizira javnu tribinu „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ na kojoj će dr. Željka Markić, članica Organizacijskog odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ predstaviti novu referendumsku inicijativu za promjenu izbornog sustava. Tribina će se održati u Zadru, 14. rujna u 18 sati, u Dvorani 2 Hotela Kolovare.

Od dr. Markić moći će se doznati više o važnosti primjene preferencijalnog glasovanja te dopisnog i elektroničkog glasovanja već od sljedećih parlamentarnih izbora. Osim o tim načelima koja dokidaju prevlast poslušnih, diskriminaciju građana s prebivalištem izvan Hrvatske te neravnomjernu raspodjelu glasova po izbornim jedinicama, građani će se imati priliku upoznati i s ostalim pojedinostima referendumske inicijative koju spremno podržavaju brojne udruge, inicijative, vjerske zajednice, sindikati, stranke, obitelji i pojedinci.

O raspisivanju referenduma koji će građanima pružiti priliku da direktno doprinesu boljitku hrvatskog društva stvaranjem pravednijeg izbornog sustava, u kojem će umjesto podobnih prednost imati sposobni, građani će se moći izjasniti od 21. rujna do 5. listopada 2014. diljem Hrvatske, uključujući i brojne lokacije u Zadarskoj županiji.

Ova će tribina biti prilika da svi zainteresirani doznaju kako se svojim volonterskim radom mogu priključiti inicijativi na području Zadarske županije te tako doprinijeti pozitivnim promjenama u Hrvatskoj.