U ime obitelji

Muškarac uhićen nakon što je svoju kćer oslovio kao ženu, a koja se sada identificira kao muškarac

Muškarac uhićen nakon što je svoju kćer oslovio kao ženu, a koja se sada identificira kao muškarac

Državljanin Kanade uhićen je prošlog tjedna zbog kršenja sudske odluke koja mu zabranjuje javno govoriti o rodnoj tranziciji svoga djeteta, donosi Washington examiner.

Naime, muškarac je uhićen u utorak jer je svoje dijete, koje je biološki žena, ali koja se sada identificira kao muškarac, oslovio zamjenicama “ona” i “njeno”, navodi New York Post.

Otac Robert Hoogland tužio je majku djeteta nakon što je saznao da je dopustila tinejdžerici da započne svoju transformaciju u muškarca. Hoogland i majka djeteta trenutno su razdvojeni.

Lokalnim medijima navodno je zabranjeno koristiti Hooglandovo ime kako bi zaštitili identitet djeteta, koje navodno ima 15 godina.

Hoogland je jasno uputio svoj prigovor na promjenu spola, a sud mu je naložio da se suzdrži od javnog istupanja ili komuniciranja s medijima po tom pitanju, smatrajući svaki takav pokušaj “oblikom obiteljskog nasilja”.

Hoogland je na platformi za prikupljanje novčanih sredstava GoFundMe napisao da prikuplja novac za svoju obranu na sudu jer bi inače “mogao završiti u zatvoru za izvršavanje kazne u trajanju od pet godina zbog iznošenja istine o zlostavljanju djece kojeg sponzorira država” i rekao da mu je “trenutno zabranjeno dijeljenje bilo kakvih videozapisa koji se protive sterilizaciji djece!”

“Što će se dogodi kada se razbije iluzija i zabluda završi?” izjavio je Hoogland u intervjuu. “Moja kćer više nikad neće moći ponovno biti djevojčica u zdravom tijelu koje je trebala imati. … Djeca to ne razumiju. Koji trinaestogodišnjak razmišlja o osnivanju obitelji i djeci?”

S engleskoga preveo: Domagoj Beg

Izvor: narod.hr