U ime obitelji

Mađarski parlament potvrdio referendumska pitanja za zaštitu djece od LGBT propagande

Mađarski parlament potvrdio referendumska pitanja za zaštitu djece od LGBT propagande

Mađarski parlament odobrio je u utorak dvotrećinskom većinom četiri referendumska pitanja o zaštiti djece protiv LGBT propagande, osmišljena radi jačanja vladine pozicije u europskim raspravama o tom pitanju. Podsjetimo, Bruxelles je napao Mađarsku zbog Zakona o zaštiti djece kojim se ne dopušta seksualna propaganda u školama, vrtićima, oglasima i medijima, te je Vlada premijera Viktora Orbana najavila pokretanje referendum o zaštiti djece.

Otkako je mađarski parlament 15. lipnja ove godine usvojio zakon o zaštiti djece, Mađarska je na udaru europskog liberalnog mainstreama zbog navodne homofobije i diskriminacije LGBT osoba. Europski parlament je čak istaknuo mogućnost kažnjavanja zemlje povlačenjem sredstava EU-a u proračunskom ciklusu 2021.-2027.

>LGBT aktivisti poručuju: ‘Obratit ćemo vašu djecu, malo po malo, tiho i suptilno’

Orban je tada poručio: “Ovdje briselski birokrati uopće nemaju što raditi, bez obzira čime se bavili, mi nećemo pustiti LGBTQ aktiviste među svoju djecu. To je pitanje je nacionalnog suvereniteta”.

Tijekom parlamentarne rasprave o referendumu, europarlamentarka vladajuće stranke Fidesz Gabriella Selmeczi rekla je da je, suprotno tvrdnjama europskog mainstreama o autokraciji u Mađarskoj, sam referendum jasan pokazatelj snažne demokracije, prenosi rmx.news.

Četiri referendumska pitanja koja je odobrio parlament su sljedeća:

“Podržavate li održavanje predavanja o seksualnoj orijentaciji za maloljetnu djecu u javnom obrazovanju bez pristanka roditelja?”

“Podržavate li promicanje tretmana promjene spola za maloljetnike?”

“Podržavate li neograničeno prikazivanje seksualnih medijskih sadržaja maloljetnicima koji utječu na njihov razvoj?”

“Podržavate li prikazivanje rodno osjetljivih medijskih sadržaja maloljetnicima?”

Inače, mađarski parlament ukinuo je 9. studenoga prijašnje pravilo da se referendumi ne mogu održavati 41 dan prije ili nakon općih izbora, pa je moguće da će se referendum održati u isto vrijeme kada i izbori sljedećeg proljeća, smanjujući troškove za gotovo dvije trećine s 12,6 milijardi forinti na 5,5 milijardi forinti.

Izvor: narod.hr/rmx.news