U ime obitelji

Caritas o Tomaševićevom ukidanju mjere roditelj odgojitelj: “Ulaganje u obitelj i djecu ima nemjerljivu vrijednost”

Caritas o Tomaševićevom ukidanju mjere roditelj odgojitelj: “Ulaganje u obitelj i djecu ima nemjerljivu vrijednost”

Na molbu građanske inicijative “Djeca su budućnost”, predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Zlatko Koren i ravnateljica s. Jelena Lončar u petak 3. prosinca primili su predstavnice inicijative koje su ih upoznale s problemima i izazovima koje sa sobom nosi najavljeno ukidanje mjere „roditelj-odgojitelj“ u Gradu Zagrebu, javlja IKA.

“Zagrebački Caritas se svojim djelovanjem zauzima za izgradnju obiteljskih zajednica kao temeljnih jedinica društva te svojim programima podržava inicijative demografske obnove Hrvatske. Nadamo se da će se gradske vlasti prigodom donošenja konačne odluke o budućnosti mjere „roditelj-odgojitelj“ voditi razboritošću i sviješću da ulaganje u obitelj i djecu ima nemjerljivu vrijednost i značenje u ionako dramatičnoj demografskoj situaciji u Hrvatskoj. Stoga, razumijevajući strahove roditelja-odgojitelja, pozivamo na nastavljanje pregovora da bi se, sukladno financijskim mogućnostima, našlo zadovoljavajuće rješenje ove teškoće te, sukladno priopćenju biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, potičemo gradske vlasti na osjetljivost prema roditeljima i obiteljima kojima je takva pomoć potrebna”.

“Ujedno, nastavno na Deklaraciju Šestog hrvatskog socijalnog tjedna, Caritas poziva na nužnost provedbe mjera populacijske politike usmjerenih poboljšanju demografske slike na području cijele Republike Hrvatske, posebno ističući potrebu povećanja i ujednačavanja iznosa za doplatak za djecu koja ne će biti uvjetovana financijskim cenzusima obitelji”, navodi se u priopćenju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u petak 3. prosinca.

Izvor: narod.hr