Lijeva agenda preko američkog CDC-a nameće da i ‘muškarci mogu dojiti’; izdali su i smjernice
17. srpnja 2023.

Otkako je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila da zdravstveni problemi transrodnih osoba više ne spadaju u mentalne poremećaje i da rodni identitet osobe ne odgovara nužno i spolu osobe otišlo se nekoliko koraka dalje. Američka vladina agencija, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), izdala je smjernice za muškarce koji žele dojiti.

CDC izdaje smjernice za muškarce koji žele dojiti

Američki CDC – Centar za kontrolu i prevenciju bolesti koji je pandan Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, izdao je smjernice za muškarce koji žele dojiti dojenčad. Naime radi se o tome da muškarci koji su promijenili spol i nazivaju sebe ”transrodnom ženom”, ako žele dojiti dijete, primaju određenu hormonsku terapiju koja im onda pomaže da proizvedu mlijeko u prsima.

Za CDC ovo nije nimalo upitno baš kao ni za WHO koja je i proglasila ”transrodne” osobe mentalno zdravima. CDC je na svojoj web stranici napisao smjernice o tome kako hraniti djecu za biološke žene kojima su uklonjene dojke u sklopu operacija promjene spola i za biološke muškarce koji uzimaju hormone kako bi im narasle grudi.

U odjeljku web stranice CDC-a “Infant and Young Child Feeding Toolkit” pod “Health Equity Considerations”, navedeno je da “transrodne” osobe i osobe s ”nebinarnim” spolom mogu rađati i dojiti ili hraniti dijete na prsima.

Agencija je ponovila, a ono što je WHO ranije proglasila, da se “rodni identitet” pojedinaca razlikuje od njihovog spola pri rođenju, napominjući da “rodni identitet” nebinarnih pojedinaca ne odgovara niti muškarcu niti ženi.

>Najnovija Disney besmislica: transrodni muškarac u crtiću dijeli savjete o ulošcima

Riječ:”grudi” diskriminira ”trans”muškarce (žene)

CDC je postavila pitanje na svojoj web stranici: “Mogu li transrodni roditelji koji su imali operaciju dojke dojiti ili hraniti svoju djecu?” Njihov odgovor je bio: ”Da, transrodni roditelji mogu hraniti djecu na prsima (chestfeed – hranjenje na prsima).” Koristi se izraz ”prsi”, a ne ”dojke” jer je više nebinaran (rodno neutralan).

Napomena CDC-a iz 2022. precizirala je da “pojedinac ne mora roditi da bi dojio dijete.”

CDC je također naveo da će transrodnim roditeljima trebati dodatna medicinska pomoć kod proizvodnje mlijeka te također i psihološka i emocionalna podrška.

Naizgled su jako zabrinuti za mentalno zdravlje ”transrodnih” osoba no ne stavljaju naglasak pritom na fizičko zdravlje tih ljudi i zdravlje (fizičko i psihičko) djece koja su žrtve tih okolnosti jer su protiv svoje volje stavljena u tu situaciju.

Mišljenja struke: zdravlje djece je u opasnosti

FDA – uprava za hranu i lijekove, upozorila je da jedan od lijekova koji se koriste u svrhu poticanja laktacije (proizvodnje mlijeka) je Domperidon koji može prijeći u majčino mlijeko u malim količinama i može za posljedicu imati nepravilan rad srca djeteta.

Dr. Jane Orient, izvršna direktorica Udruge američkih liječnika i kirurga, izjavila je da CDC ima odgovornost govoriti o zdravstvenim rizicima, ali oni su taj dio zanemarili. Dodala je da se ne zna kakvi će biti dugoročni učinci na dijete ako transroditelji koriste sve vrste hormona uključujući i tzv. ‘off-lebel’ lijekove. Off-label znači korištenje lijeka za različite svrhe od onih za koje je odobren. Navodi da postoje neki lijekovi potrebni za poticanje dojenja kod ”trans” žena koji nisu odobreni u SAD-u.

Liječnik iz New Yorka dr. Stuart Fischer rekao je za Daily Mail da je “vrlo teško povjerovati” da je majčino mlijeko koje se prirodno pojavljuje u biološkoj ženi isto kao majčino mlijeko stvoreno hormonskim lijekovima u biološkom muškarcu, ističući da ako je testirano samo nekoliko puta, ne možemo znati njegov dugoročni učinak. ”Ne možete prevariti majku prirodu”, rekao je.

>Youtube cenzurirao predavanje na kojem je nekadašnji transrodni muškarac rekao da je transrodnost poremećaj

Ne postoji znanstveni konsenzus o nutritivnoj kvaliteti mlijeka ”transrodne žene”

Daily mail ovih dana piše da je CDC praktički pred optužbom jer skriva zdravstvene posljedice dojenja djece transrodnih osoba. Nije održan nikakav znanstveni konsenzus o ovoj temi. Uzimaju se argumenti samo jedne strane liječnika, dok drugi bivaju praktički ušutkani.

Liječnici su rekli da CDC ima odgovornost otkriti nedostatak istraživanja i potencijalne rizike. Spomenuli su i Domperidon koji je povezan sa srčanim problemima kod beba. Tvrdili su da agencija briše granice između politike i znanosti.

FDA je upozorila da se Domperidon ne smije koristiti za povećanje proizvodnje mlijeka i smatra ga lijekom za ispitivanje. U savjetu objavljenom 2004. stoji: ”Kao odgovor na izvješća da žene možda koriste neodobreni lijek, Domperidon, za povećanje proizvodnje mlijeka (dojenje), Uprava za hranu i lijekove (FDA) upozorava dojilje da ne koriste ovaj proizvod zbog sigurnosnih razloga.”

>Transrodni muškarac traži od grada dopuštenje za zabave na bazenu za 12-godišnjake u toplesu bez pratnje roditelja

Dijete je potpuno nezaštićeno u ovom procesu

Domperidon, lijek protiv mučnine, poželjna je opcija za protokol dojenja jer ima nižu stopu potencijalno opasnih nuspojava, poput palpacije srca, kontrakcija mišića i depresije, od alternativa. Lijek podiže razinu prolaktina, hormona koji potiče proizvodnju mlijeka, učinkovito varajući tijelo da ga proizvodi.

To je dovelo do toga da ga koriste neke žene, kao što su posvojiteljice ili one koje začmu dijete surogat majčinstvom koje ne prolaze kroz promjene koje prirodno dovode do laktacije. U isto vrijeme, prihvatile su ga i trans žene koje očajnički žele povećati proizvodnju mlijeka.

Profesorica Jenny Gamble, stručnjakinja za primalje na Sveučilištu Coventry u Ujedinjenom Kraljevstvu, rekla je da najnovije istraživanje potvrđuje da mlijeko koje je nastalo putem hormonske terapije ne proizvodi kolostrum ili ‘tekuće zlato’, komponentu majčinog mlijeka koja se proizvodi u kasnoj trudnoći i nedugo nakon poroda, a koja je vrlo hranjiva za novorođenče. Ime je dobio po svojoj žutoj nijansi i činjenici da je prepun proteina, vitamina i antitijela koji štite bebu od infekcije.

>Šola: HDZ  transrodni (demo)kršćani zarobljeni u Andrejevu tijelu

Bitnije im je da samozadovolje težnju za dojenjem nego zdravlje djece

Stručnjaci su pozvali na oprez u vezi s trans ženama koje koriste Newman-Goldfarbov protokol za dojenje. Newman-Goldfarb protokol je metoda umjetnog izazivanja laktacije i tradicionalno su je koristile žene koje su usvojile bebe, a ipak su ih željele dojiti. Upozorili su da su dugoročne zdravstvene implikacije korištenja tretmana, kako za odrasle tako i za bebe, nepoznate.

No usprkos upozorenjima struke ”trans” osobe ispred zdravlja djece stavljaju svoje osobne želje i unutarnje potrebe.

Tako je 24-godišnja trans žena Naomi, majka troje djece, postala viralna na Twitteru u svibnju jer je svoje dijete hranila ”majčinim” mlijekom koje je proizvela. Uz selfie je tvitala: ‘Upravo sam završila s jutarnjim izdajanjem i mogu vam potvrditi da je to doista majčino mlijeko.’ Ona je također koristila Domperidon, ali to je očito sporedno u cijeloj priči.

Nju (njega) i mnoge druge ”trans” osobe snažno podržava lijeva agenda koja im svakodnevno daje podršku bilo kroz društvene mreže bilo kroz razne poticaje te izmjene i nadopune državnih zakona, što se moglo vidjeti na primjeru proširenja članka 7. američkog zakona o građanskim pravima s diskriminacije na temelju spola na diskriminaciju na temelju rodnog identiteta, pod palicom administracije Joe Bidena.

Agresivna manjina kontrolira i mijenja društvo

Mnogi liberali koji su uvijek izražavali solidarnost s LGBTQ zajednicom sada stoje sa strane s ozbiljnom kritikom prema onome što se događa u društvu i znanosti s obzirom na rodnu ideologiju. Tako će jedna kolumnistica New York Posta reći: ”Bili smo za jednakost, a ne za poništavanje temeljne biologije. Čini se kao da smo u preokrenutoj situaciji gdje biti saveznikom znači morati se pretvarati da je biologija prestala postojati.”

Ljevica ide toliko daleko da mijenja jezik, da se rješava nekih pojmova kao što su ”on ili ona”, na mjesto kojih dolazi ”oni” jer je rodno neutralan. I mnogi mainstream mediji u Hrvatskoj više ne koriste u svojim člancima pojmove otac ili majka već ”roditelj” jer žele biti ”progresivni” u duhu nove ljevice. U kontekstu ove teme za CDC je postao sporan pojam ”grudi” jer on je tradicionalno vezan za ženu, sada žele koristiti pojam ”prsi” jer je rodno neutralan i neće uvrijediti muškarce koji se samoprozivaju ženama.

>Je li homoseksualno/transrodni par Kraljević dobio 1327 eura od države zbog situacije u kojoj su se našli u Zambiji?

”Chestfeed” i zašto nam to nije prihvatljivo

Osim što žele promijeniti ljudski jezik žele da prihvatimo normalnim da muškarac može dojiti dijete i to koristeći pojam ”chestfeed”. Moramo se pretvarati da ne vidimo da je to ustvari ”žena” sa spolnim karakteristikama i osobnošću muškarca koji, kako kažu neki, ”forsira prirodu” tj. pokušava nasilno promijeniti biologiju.

Stvarni znanstveni podaci govore da promjena spola ne znači i promjena čovjekove muške ili ženske osobnosti, odnosno cijelog unutarnjeg psihičkog života čovjeka. Kao što u ovom slučaju nasilno mijenjanje čovjekove biologije čovjeku samo šteti tako i forsiranje prirode dojenja ne može biti nikako antropološki prihvatljivo. Pokazalo se da su posebno djeca izložena opasnosti, bilo da je riječ o njihovom fizičkom zdravlju ili o psihičkom zlostavljanju kojem su izvrgnuti u zajednici s transrodnim osobama.

>Indoktrinacija transordnom ideologijom i pedofilija u Nizozemskoj: Ovo prikazuju djeci na TV-u

Sve ove debate su se vodile ne uzimajući u obzir drugo mišljenje, odnosno ne prihvaćajući dokazane znanstvene argumente koji kažu da pitanje transrodnosti ili nebinarnosti spada u mentalne poremećaje koji se ne mogu izliječiti operacijom jer operacija je rješenje ako je riječ o fizičkoj bolesti. Brojni primjeri ”transrodnih” osoba su ovo pokazali. Primjeri svjedoče brojnim nezadovoljstvima i daljnjim frustracijama nakon operacije, a mnogi slučajevi su završili samoubojstvom.

>Biden se susreo s transrodnim aktivistima, među njima i muškarac koji tvrdi da je djevojka

WHO i znanstveno jednoumlje (Déjà vu)

Kao što se pokazalo i u pandemiji Covida19, WHO je očito gluha za znanstvene činjenice koje nisu obojane lijevom ideologijom i da se zaključiti da joj i nije previše stalo do ”transrodnih” osoba, u smislu da im zaista pomogne, već joj je stalo do toga da provede jednu političku ideologiju. Ta ideologija je posljednjih godina s pandemijom Covida19, uzela maha na svim područjima društvenog života.

Ova agenda je agresivno provedena kroz školski sustav, preko edukacija i slikovnica za djecu namećući im hiperseksualizaciju kao nešto pozitivno. Opće je poznato da gay parovi posvajaju djecu u zemljama gdje im je to dozvoljeno ili čak nedozvoljeno kao npr. u Hrvatskoj, ako se sjetimo slučaja Zambija.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža