Republikanci osujetili Bidenov pokušaj da Ministarstvo obrane vojnicima plaća ‘promjenu spola’ i pobačaje
19. srpnja 2023.

Republikanci u Zastupničkom domu američkog Kongresa uspješno su izmijenili Zakon o autorizaciji nacionalne obrane kako bi zabranili politiku predsjednika Joea Bidena o financiranju pobačaja te tzv. promjene spola pripadnika američke vojske.

Zakon vrijedan gotovo 900 milijardi dolara mora biti usvojen u Senatu SAD-a u kojem demokrati imaju tanku većinu.

“Sada je u obrambenom paketu uključena odredba koja zabranjuje Ministarstvu obrane da plaća ili nadoknađuje troškove povezane s uslugama pobačaja – politiku koju je proveo Pentagon nakon što je Vrhovni sud prošle godine poništio slučaj Roe protiv Wadea”, izvijestio je CBS News.

Amandman kojim se uskraćuje zdravstveno osiguranje za operacije promjene spola i hormonske tretmane za transrodne pripadnike vojske usvojen je tijesnom razlikom, kao i mjera kojom se eliminiraju Pentagonovi uredi za raznolikost, jednakost i uključenost, te njihovo osoblje, javlja Life site.

Zastupnici Chip Roy i Ronny Jackson, obojica iz Teksasa, predvodili su borbu u Zastupničkom domu da se zaustavi takva politika.

>Biden na propagiranje woke agende u vojsci potrošio stotine tisuća dolara

”Naša vojska nije politički pijun za društveni program ljevice. Republikanci u Zastupničkom domu imaju moć i trebali bismo je koristiti”, kazao je Roy.

Skupine koje se zalažu za život najavljivale su zakonodavnu pobjedu.

“Zastupnici Jackson i Roy hrabro su predvodili tužbu kako bi prisilili administraciju da slijedi četiri desetljeća star zakon protiv financiranja pobačaja od strane poreznih obveznika u Ministarstvu obrane”.

>Alarm u Pentagonu: Američka vojska nije više moćna kao prije, ima mnoge probleme?

Ovo su pozdravile pro life organizacije i one organizacije koje se zalažu za obitelj.

Bijela kuća je u ponedjeljak objavila priopćenje u kojem kritizira amandmane, tvrdeći da je ”strateška prednost vojske u složenom globalnom sigurnosnom okruženju raznolik i dinamičan bazen talenata iz kojeg crpimo. Oslanjamo se na različite perspektive, iskustva i skupove vještina kako bismo ostali globalni lider, odvratili rat i očuvali našu naciju sigurnom.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža