Krešimir Planinić o Ustavnom sudu: “Jasno je koja bi odluka bila u skladu s pravom i pravdom”
1. ožujka 2017.

Budući da će Ustavni sud u srijedu objaviti je li komunistički Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece iz 1978. godine u skladu s Ustavom iz 1991. godine, upitali smo Krešimira Planinića kakvu odluku očekuje, tim više što su mediji već objavili kako se neslužbeno doznaje da je zaključak suda kako su jugoslavenski zakon i hrvatski Ustav kompatibilni.

Suci Ustavnog suda zaključili: Zakon o pobačaju u skladu s Ustavom RH!

Za komentar smo pitali Krešimira Planinića, odvjetnika i člana Upravnog odbora udruge U ime obitelji.

Iako naglašava da treba pričekati sutrašnji dan i službeno priopćenje Ustavnog suda, Planinić ističe: “Ako sve bude u skladu s pravom i pravdom, onda je odluka jasna”.

No s druge je strane moguće, smatra Planinić, i da “Ustavni sud u lijepe fraze zapakira i jedno veliko ništa”.

Ginekolozi odgovorili Ustavnom sudu: Ljudski život počinje začećem

Podsjetimo, ustavni suci su u listopadu 2016. počeli rad na 25 godina starom zahtjevu za ocjenu ustavnosti zakona o pobačaju iz 1978. tj. koliko je on u skladu s Ustavom iz 1991. godine.

Izvor: narod.hr

Foto: fah

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža