Hrvatska je ušla u „LGBT jezgrenu skupinu“ – prevarom birača, baš kao što bi prevara birača bilo financiranje pobačaja u drugim zemljama!
1. ožujka 2017.

Jesu li birači prevareni, pita se novinarka Jutarnjeg lista, Ivanka Toma u svom osvrtu na odluku Vlade da ne podrži prijedlog Ninozemske da članice EU financiraju pobačaj u drugim zemljama te da podržava brak kao zajednicu žene i muškarca. Da, birači jesu prevareni! Ali ne time što je Hrvatska, po svemu sudeći, izašla iz „LGBT jezrene skupine“ u koju ju je samovoljno uvela HNS-ova ministrica vanjskih poslova, Vesna Pusić – nego time što je u njega uopće ušla!

> Hrvatska odbila financiranje pobačaja u drugim zemljama, i proširila rad u promicanju ljudskih prava

Jučerašnja izjava Ive Stiera izazvala je šok i nevjericu na ljevici: Hrvatska će štititi vjerska prava i prava kršćana, a ne (samo) pravo na pobačaj i promoviranje LGBT agende po svijetu.

“U potpunoj tišini Hrvatska je prije pet dana uputila primjedbe na Nacrt zaključaka Vijeća za vanjske poslove o prioritetima EU u UN-ovim tijelima za ljudska prava u 2017. godini i, bez znanja svojih građana, napravila veliki zaokret po pitanju ljudskih prava. Suština zaokreta je, naknadno se doznalo, da se odstupa od promicanja prava LGBT zajednice, a umjesto toga Hrvatska kaže da će posebnu pozornost posvetiti promicanju i zaštiti tradicionalne obitelji, braku kao zajednici muškarca i žene koja je “prirodna i temeljna jedinica ljudskog društva”. Važan je i zaokret na području prava žena jer se po novim hrvatskim stajalištima pobačaj ne smatra neupitnim pravom žene”, piše Ivanka Toma.

Zaokret je u dobrom smjeru: birači time sigurno nisu prevareni, naprotiv. Prevara birača se dogodila kad je SDP-ova vlada, nedugo nakon uspješno provedenog referenduma o braku kao zajednici jednog odraslog muškarca i jedne odrasle žene, koji je jedan od temelja naše kulture na kojem je mnogo toga dobrog izgrađeno, na mala vrata progurala zakon o građanskom partnerstvu LGBT osoba koje je, iako potpuno drugačija vrsta zajednice – izjednačena s brakom – osim što nije dopušteno posvajanje djece. Zahtjev udruge U ime obitelji Ustavnom sudu da ocijeni ustavnost takvog „Baukovog“ zakona – od 2014. leži u ladici. No najveća prevara birača se dogodila kad je Hrvatska uopće ušla u jezgrenu grupu zemalja i skupine koje promiču LGBT agendu i pobačaj kao reproduktivno pravo!

A za tu prevaru zaslužna je Vesna Pusić. U listopadu 2013. tadašnja ministrica vanjskih poslova Pusić obratila se godišnjoj konferenciji ILGA-Europe. Kratica ILGA stoji za Međunarodna lezbijska, gay, transseksualna, i interseksualna udruga. Konferencija je održana – gdje drugdje nego u Zagrebu. ILGA-in skup u Zagreb održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Josipovića koji je, suprotno preporukama Vencijanske komisije, bez da je ikad tako nešto najavio u svom predizbornom programu, na sam dan referenduma o braku uzaludno pozvao birače da glasuju „protiv“.

Tadašnja SDP-HNS-ova vlada je izrazila svoju čvrstu predanost „pravima“ homoseskualaca tim obraćanjem s najvišeg mjesta. “Nadam se da će ovaj događaj ohrabriti ljude da se suprotstave diskriminaciji spram LGBT zajednice”, rekla je tada Vesna Pusić. “Važno je napomenuti da kad dozvolite diskriminaciju po jednoj osnovi, otvorili ste vrata diskriminaciji kao načinu na koji društvo funkcionira.” U to je vrijeme Vesna Pusić potpuno lažno definirala „diksriminaciju“ – tumačeći da bi ustavna zaštita braka kao zajednice žene i muškarca značila da se bilo koga „diskriminira“.

“Nakon toga, pitanje je samo vremena kad ćete vi biti diskriminirani, jer svi mi pripadamo nekoj manjini, po nekom kriteriju”, rekla je Pusić. Je li kršćane ubrojila u one koji su u svijetu diskriminirani najviše? Jer, upravo o tome govore brojni vjerodostojni podaci međunarodnih organizacija!

A upravo to je nakana Plenkovićeve vlade, bar deklarativna: Hrvatska sad inzistira na promociji slobode vjeroispovijesti i vjernika, kao i na zaštiti tradicionalne obitelji, temeljene na braku kao zajednici muškarca i žene kao prirodne i osnovne ljudske zajednice. Pojmu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava nedostaje konsenzualna definicija na međunarodnoj razini, rekao je Davor Ivo Stier, pa i unutar Europske unije, te Hrvatska tumači taj pojam tako da on ne uključuje pobačaj. Inače, u svijetu postoji snažan pritisak da UN proglasi pobačaj ljudskim pravom, iako je on zapravo najgori primjer diskriminacije – primjer gdje netko arbitrarno odlučuje tko uopće ima pravo roditi se i živjeti, a tko ne. Pobačaj, naravno, ne može biti stvarno ljudsko pravo jer ga ne mogu konzumirati svi ljudi, samo žene, pa je i stoga diskriminativan u korijenu.

Vratimo se Vesni Pusić. Ona je tada izrazila “ponos i zadovoljstvo” što je Zagreb bio domaćinom ILGA konferencije. Prava istospolnih osoba su, rekla je, “političko pitanje, pitanje ljudskih i građanskih prava, ona su mjera zrelosti jednog društva i njegovih lidera”.

Po tim mjerilima, Hrvatska je vrlo zrela zemlja: 2015., ILGA je rangirala Hrvatsku kao petu odozgo prema pravima LGBT osoba, u konkurenciji 49 europskih zemalja, a godinu dana ranije je bila na 12. mjestu. No, u priopćenju s ILGA konferencije se kaže i da je Hrvatska među 11 članica UN koje čine “LGBT core group” unutar te institucije, dakle jezgrene grupe za promidžbu izjednačavanje braka i homoseksualne zajednice!!

Naravno, to nije volja hrvatskog biračkog tijela. Prevara birača nije u onom što Toma tvrdi – jasnoj potvrdi hrvatske vanjske politike da će se zalagati za ustavnu vrijednost RH – brak kao zajednicu žene i muškarca. Prevara birača je uključivanje Hrvatske u jednu takvu lobističku LGBT grupu! Kao što bi prevara birača bila uključivanje Hrvatske u grupu 13 zemalja, koju je osnovala Nizozemska, koje će svojim novcem financirati pobačaje i njihovo promoviranje u svijetu. To je odgovor Nizozemske na mjere Donalda Trumpa koji je odlučio da SAD više neće svojim novcem financirati promicanje pobačaja u svijetu, niti financirati njihovu provedbu u svijetu. Tako je bez saveznih milijuna ostao i Planned Parenthood, zloglasna organizacija, izvorno rasistička i zasnovana na idealima eugenike, koja se prošle godine našla u središtu skandala kad se otkrilo kako trguju organima pobačenih fetusa, što je po zakonima SAD zabranjeno. Pobačaj je u SAD legalan, no zarada prodajom organa i pobačenih fetusa nije.

Ivo Stier je danas pojasnio još jednu stvar – Hrvatska neće zabraniti pobačaj, ali neće više biti u grupi zemalja koje ga promiču kao ljudsko pravo i financiraju prekidanje života nerođene djece po svijetu. Za Ivanku Tomu je to prevara birača. No ultimativna prevara birača bilo bi financiranje pobačaja po Europi i svijetu novcem hrvatskih poreznih obveznika: malo tko osim Vesne Pusić, Ivanke Tome i Nataše Škaričić tako nešto želi.

Izvor: narod.hr

Foto: fah

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža