U ime obitelji

Koji hrvatski eurozastupnici nisu podržali LGBT rezoluciju kojom se napada Poljska?

Koji hrvatski eurozastupnici nisu podržali LGBT rezoluciju kojom se napada Poljska?

Ruža Tomašić (koja je glasovala protiv) te Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić (koji su bili suzdržani) bili su jedini hrvatski eurozastupnici koji u jučerašnjem glasovanju nisu podržali rezoluciju čiji sadržaj indirektno napada Poljsku jer je svoje lokalne sredine proglasila sredinama „slobodnim od LGBT ideologije“.

> EP promiče LGBTQ ideologiju: HDZ-ovci i SDP-ovci glasali ‘ZA’

> Poljski ministar pravosuđa: ‘U Poljskoj ne postoje ‘LGBT-free zone’ već zone slobodne od LGBT ideologije’

>(VIDEO) Goran Andrijanić: ‘LGBT pritisci na Poljsku dobili su dodatan publicitet iz 2 razloga…’

Svi zastupnici SDP-a, što je očekivano, ali i svi zastupnici HDZ-a, što je protivno njihovim proklamiranim demokršćanskim vrijednostima, glasovali su za Rezoluciju o “proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe”. Tom rezolucijom Europski parliament htio je ocrniti postupak Poljske koja je proglasila da na njezinom prostoru postoje „zone slobodne od LGBT ideologije“.

Ovom Rezolucijom većina u Europskom parlamentu zapravo je pokušala krivo prikazati postupke Poljske i optužiti ju za nesnošljivost prema LGBT osobama, što uopće nije točno. Naime, Poljska nije uvela zone „slobodne od LGBT osoba“, već od LGBT ideologije. Drugim riječima, Poljska se bori protiv LGBT ideologije koju zastupaju radikalni LGBT aktivisti, a ne protiv homoseksualnih osoba kao takvih.

Zabrinjavajuće je da su se hajci i krivom prikazivanju postupaka Poljske pridružili i svi hrvatski HDZ-ovi, demokršćanski, eurozastupnici (Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol i Željana Zovko). Samo Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ruža Tomašić nisu podržali ovu štetnu rezoluciju, pri čemu su Kolakušić i Sinčić bili suzdržani, a Ruža Tomašić bila protiv.

Izvor: narod.hr